2019. augusztus 26., hétfő

JAKAB PÉTER: SOKAKBÓL KI LEHET HOZNI AZ OROSZLÁNT

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: KATONA MARIANN
2019.08.26.


Nagyon sok jobbikos megkereste, ezért elgondolkozik rajta, hogy elinduljon a párt elnöki székéért ősszel Jakab Péter – ezt ő maga mondta a Magyar Hangnak adott interjújában. A politikus az európai parlamenti választáson elért 6,3 százalékos eredményüket valamilyen szinten még sikernek is tartja, szerinte csoda, hogy egyáltalán még léteznek.


Az interjú eredetileg a Magyar Hang június 28-i (2019/26.) számában jelent meg!

Az EP-választás óta levonták már a mélyebb következtetéseket, hogy miért szerepelt ennyire rosszul a párt? 

– Ha valakitől kormányváltást várnak, és nem tudja megajándékozni a nemzetet ezzel az eredménnyel, akkor azt valamilyen szinten büntetik a választók. Elsősorban én mégis annak tudom be a gyengébb szereplést, hogy a Jobbik egyedüli pártként valódi ellenállást tanúsított a rezsimmel szemben. A rezsim pedig kíméletlenül, válogatottan aljas eszközökkel próbált leszámolni azzal a Jobbikkal, amely nyíltan vállalta vele szemben a konfrontációt, amelynek nem volt, nincs, és nem is lesz Orbán maffi akormányával semmilyen közös mutyija, háttéralkuja. Az igazságtalan bírságok, hatósági vegzálások, bomlasztási kísérletek, árulások és a rólunk terjesztett hazugságcunami után csoda, hogy létezünk, hogy újból talpra álltunk.

Mégis a választók voltak azok, akik végül jóval kisebb számban szavaztak a Jobbikra. 

– Kétszázötven megnyert sajtóperen vagyunk túl, ez kétszázötven karaktergyilkossági kísérletet jelent, amelyeknek természetesen megvolt a hatásuk. Aki a csatatéren harcol az Orbán-rendszerrel szemben, annak vannak veszteségei. Ugyanakkor az mindenképpen pozitív, hogy akik mellettünk maradtak, annyira kitartóak és harcos szellemiségűek, hogy lehet rájuk jövőt építeni. Az tény a pillanatnyi támogatottságunkat nézve, hogy a Fidesz jelentősen megdolgozott bennünket.

Nem saját magukat dolgozták le? 

– Nem. Lőttek bennünket. Mi pedig álltuk a sarat, és hiába akartak kinyírni minket, életben maradtunk. Az elért hat százalék ilyen értelemben eredménynek tekinthető, amely kellő alapot ad az építkezéshez. Szinte naponta csatlakoznak a Jobbikhoz új tagok, és folyamatosan alakulnak meg az új alapszervezetek is. Nincs megállás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.