2019. augusztus 27., kedd

JÓ HELYRE KERÜLNE A REZSIUTALVÁNY ÉS ANNAK ELLENÉRTÉKE

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.08.26.


Akár magukat az utalványokat, akár azok ellenértékét is hasznosítani tudják szociálisan rászorulók támogatására Iványi Gáborék – az utalványokat vagy a pénzt postai úton vagy átutalással, illetve személyesen is el lehet hozzájuk juttatni hozzájuk – tudtuk meg Ónodi Györgytől, az Oltalom Karitatív Egyesület gazdasági igazgatójától. Közel tízezer családot támogatnak heti, havi vagy éves rendszerességgel, erre évente legalább 80-100 millió forintot költenek – mondta.

„A jogászunk alaposan megvizsgálta a Magyar Közlönyben pénteken megjelent vonatkozó kormányrendeletet, s ennek alapján immár bizton tudjuk állítani, hogy a mástól kapott rezsiutalványokat bármely magánszemély használhatja, ha van a nevén gáz- vagy villamosenergia-szolgáltatói szerződés – ez pedig azt jelenti, hogy tudjuk fogadni ezeket az utalványokat” – mondta a gazdasági igazgató. Iványi Gábor lelkész már korábban beszélt erről portálunknak, s megígérte, hogy pontosan utánajárnak annak, hogy milyen lehet ennek az átruházásnak a technikai lebonyolítása.

Ónodi György elmondta: ha magukat a 3000 ezer forint címletű utalványokat kívánja valaki rajtuk keresztül átadni a rászorulóknak, akkor azt kétféle módon teheti meg. Vagy postára adja („volt, aki korábban az Erzsébet utalványokat így adományozta tovább rajtunk keresztül”), vagy személyesen beviszi a Budapesten lévő központjukba. Ott, azaz a Dankó utca 11. szám alatt éjjel-nappalos portaszolgálat működik, s tervezik, hogy egy erre a célra felcímkézett gyűjtőedényben gyűjtik majd azokat. „A rezsiutalványokat szociális munkások segítségével tudjuk eljuttatni a leginkább rászorulóknak, akiknek ez valódi segítséget jelent, ráadásul nincs korlátozás, akár többet is fel tud használni az a magánszemély, aki kap ilyet” – mondta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.