2019. augusztus 22., csütörtök

KAMPÁNYOLÁS A ZAVAROSBAN: BUDAPESTEN BÁRMIT LEHET?

HVG ONLINE
Szerző: BALLA GYÖRGYI
2019.08.22.


A főváros több kerületében is azelőtt kezdték plakátolni az októberi önkormányzati választásokra, mielőtt eldördült volna a kampánypisztoly. Hiába kérdeztük őket a mikéntekről, alig akadt olyan helyhatóság, amely válaszolt volna. A szakértő szerint szabályozatlan a terület, amit könnyen ki tudnak használni az önkormányzatok.

"Szépítjük és fejlesztjük a közterületeinket, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, a családbarát kerület"

– olvasható hetek óta óriásplakátokon és hirdetőoszlopokon szerte a 18. kerületben. A reklámozó a kerületet 2010 óta a Fidesz–KDNP színeiben vezető polgármester, Ughy Attila. A plakátok felső részén, viszonylag nagy betűvel szerepel a polgármester neve, alul a Facebook-oldala, illetve a kerületi önkormányzat elérhetősége.

Nem a 18. az egyedüli kerület Budapesten, ahol a hivatalos, augusztus 24-i kampányrajtot meg sem várva a polgármesterek – ahogyan ők nevezik – fejlesztési tablókat, tájékoztató plakátokat tettek ki zömmel játszóterek, óvodák, orvosi rendelők mellé. Szerintük arról van szó, hogy számba vették az elmúlt öt év munkáját, és csak a törvényben is megkövetelt tájékoztatási kötelezettségüknek tesznek eleget plakátok és táblák formájában – több millió forinttal megterhelve így az általuk vezetett kerületek büdzséjét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.