2019. augusztus 7., szerda

KARAFIÁTH: FRANKÓN AZ A VÁLASZ, HOGY „MINEK RISZÁLGATTA A TRÜKKÖS KIS VALAGÁT”?

24.HU / POSZT-ITT
Szerző KARAFIÁTH ORSOLYA
2019.08.04.


Igen, a Kenderesi Tamás-féle dél-koreai tapizásról beszélek.

Valahogy azon senki nem csodálkozott, hogy egy úszóval esett meg mindez.

Emlékszünk a botránykönyvre, a Szepesi Nikolett olimpikon által jegyzett dolgozatra, melyben a szerző szépelgés nélkül írt arról, amiről addig még csak suttogva sem beszéltek?

Kiss Noémi író (és egykori úszónő – ez hitelesíti a megszólalást, hiszen ugyanott, a Kőér utcában sportolt, ahol Szepesi, csak éppen egy évtizeddel korábban) így fogalmazott recenziójában:

"Ezt a könyvet bármelyik magyar olimpikon megírhatta volna. Minden igaz, amit az uszodák világáról ír, ebben biztos vagyok, tudom. Hiába fenyegetőznek perrel, hiába vizsgálódik ma bőszen az Úszószövetség. A sport testi és szexuális kiszolgáltatottság, ezer szállal kötődik az erőszakhoz és a libidóhoz. Erről sokan beszámolhatnának. (…) A könyv értéke számomra, hogy nyíltan és köntörfalazás nélkül tudósít az uszodai erőszak formáiról. Bottal verés, békaügetés, tapizás, szexuális utalások, zaklatás, puncikóstolgatás – íme, a színfalak mögötti díszítősor. Nem is emlékszem, hogy erről valaha bárki nyíltan beszélt volna. Olyan természetes ez ott, az edzések között, mint a reggeli kakaó hajnali fél ötkor, csobbanás előtt."

A könyv 2013-ban jelent meg, három évre rá robbant a másik bomba: Kiss László ügye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.