2019. augusztus 18., vasárnap

MA MINDENKI SZAKÉRTŐNEK GONDOLJA MAGÁT – YEASAYER-INTERJÚ A SZIGETRŐL

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG
Szerző: M.ADI
2019.08.18.


Majdnem egy évtized után ismét a Szigeten lépett fel az egyik legjobb amerikai artrock-zenekar, a Yeasayer. A kísérletezgetős, kreatív, közhelymentes zenét játszó együttes sosem foglalkozott még annyit a politikával, mint 2019-es lemezén, és úgy néz ki, hogy az érdeklődésük azóta sem nagyon változott, a zenekar tagjai (a képen sorrendben Chris Keating, Ira Wolf Tuton és Anand Wilder) ugyanis szinte csak ilyen témákról akartak beszélni a koncertjük előtti interjúnkon. Így látja ma a világot három progresszív művész New Yorkból. (Fotók: Artlasso)

Kilenc évvel ezelőtt egyszer már játszottatok a Szigeten. Mire emlékeztek arról az estéről?

Chris Keating: Kilenc éve! De régen volt már. Talán Diplo előtt játszottunk, vagy nem is, a Major Lazer előtt. Nagyon esős volt az idő, nem ilyen szép napos, mint most.

Igen, de most már talán túl meleg van. Szerettek ilyen hőségben játszani?

Anand Wilder: Igen, szeretek melegben zenélni. Mi forrón szeretjük.

Idén új albumotok jelent meg, az Erotic Reruns. Mit kell tudni róla?

Chris Keating: Ez az ötödik albumunk. Mi voltunk a producerei is, a saját lakásunkban vettük fel a dalokat, mindhármunk lakásában dolgoztunk. Eddig ezen a lemezünkön van a legtöbb politika. Zeneileg pedig egy olyan albumot szerettünk volna csinálni, amit a hatvanas és a hetvenes évek stílusa inspirál.

Ezt a lemezt már egy saját kiadón keresztül jelentettétek meg. Miért?

Chris Keating: Hogy az összes pénzt megtarthassuk magunknak. Na jó, igazából azért, hogy minden a mi irányításunk alatt legyen, és senki ne szóljon bele abba, hogy mit és hogyan csinálunk. Ma, a streaming világában már ez a legjobb módszer. Így mindent a saját felügyeleted és irányításod alatt tudsz tartani.

Melyik a kedvenc dalotok a lemezről?

Ira Wolf Tuton: ezt nagyon nehéz megmondani. Olyan, mintha azt kérdeznéd meg valakitől, hogy melyik a kedvenc gyereke. Nem tudok egy konkrétat kiválasztani...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.