2019. augusztus 8., csütörtök

MAGYARORSZÁG ORBÁN UTÁN

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: CZOTTER JÓZSEF
2019.08.08.


A NER egyre erőteljesebben gyűri maga alá az országot. Ennek révén egyre nehezebben lesz leválható demokratikus úton az orbáni rezsim. Itt már nem babazsúros 4 évenkénti választások lesznek, ergo nem lehet tovább játszani azt a játékot, amit az eltelt 9 évben játszott az ellenzéki oldal. Nincs több idő, ha 2022-ben nem lesz képes az ellenzéki oldal leváltani a Fidesz-KDNP-t, méghozzá 2/3-dal, akkor Magyarország jövője végérvényesen elveszett a NER mocsarában. Meg kell végre értenie mindenkinek, itt már nem babra megy a játék. Itt sajnos élet-halál harc van. A NER foggal körömmel és minden eszközzel védeni fogja a hatalmát, az elrabolt vagyont. Itt már nem elég a pár ezres tüntetéseken elhangzó „összefogunk” és „Orbán takarodj”!

A választási törvényt ismerjük, a jelenlegi helyzetet és a célt is. A választáson pártok vesznek részt, tehát csak pártok vagy egy pártszövetség vagy egy olyan párt lesz képes a Fidesz kihívója lenni, amelyik bírja a NER leváltását akaró választók támogatását. Új erő a fasorban sincs, tehát ez egyelőre felejtős. Maradnak a jelenlegi pártok. Ők egyenként nem olyan erősek, hogy tényezők legyenek. Ezért egyetlen út marad: az összefogás, vagyis ezáltal egy pártszövetségben egyetlen kihívóként megküzdeni a Fidesszel. Egyesíteni kell az erőket, és ezt az erőt minél szélesebbre tárni, bevonva civil és jogvédő szervezeteket is. Be kell fejezni az egyéni farkak méregetését és mutogatását, hogy kinek nagyobb, és ha az enyém, akkor én osztom, vagyis akarom osztani majd az észt és a lapokat. Ez így nem fog menni, példa rá az eltelt immáron 9 év is.

Mi a jelenlegi helyzet? A Fidesz a pártválasztók körében 52%-on áll. A DK 11, a Momentum 11, a Jobbik 8, az MSZP-P 7, az MKKP 4, az LMP 3%-on áll a Nézőpont mérése szerint. Direkt a Nézőpontét hoztam, hisz ez a Fidesz oldaláról elfogultan mér. Ám ha megnézzük a többi kutató felmérését, akkor sem jobb a helyzet: mindenhol alig pár százalék csak a mérési eltérés.

Tehát a jelenlegi helyzet ez a harmadik kétharmad után egy évvel. Ez a játék az ellenzéki oldalon tovább nem folytatható, mert az eredménytelensége naponta veri pofán az embert. Ezt sürgősen be kell fejezni, vagy az egész „váltsuk le a Fideszt” játékot abba kell hagyni és beállni a NER sorai közé.

Minden ellenzéki pártnak azonnal, mondom AZONNAL le kell tennie az egyéni egóját. Minden ellenzéki pártnak be kell állnia egy általuk létrehozott pártszövetségbe és mindegyiknek egyenlő részt kell benne kapnia. Miért? Mert egyrészt csak így lehet leváltani a Fideszt, másrészt a Fidesz leváltása után talán kormányozni is kellene az országot. Legalább is nem ártana, ha nem akarnak rövid időn belül ők is megbukni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.