2019. augusztus 14., szerda

TOLAKODNAK AZ ÉPÍTŐIPARI CÉGEK, HOGY A PUSKÁS AKADÉMIÁT TÁMOGATHASSÁK – INTERAKTÍV ÖSSZESÍTÉS

ADATÚJSÁGÍRÁS BLOG
Szerző: BÁTORFY ATTILA
2019.08.14.


Az NB1 tizenkét, és az NB2 húsz csapatának összesen 219 szponzora van. A felcsúti Puskás Akadémiának egyedül 41, amivel messze a legnépszerűbb focicsapat a támogatók körében, különösen az építőipari cégeknél. 

A 444.hu a múlt héten arról írt, hogy a felcsúti Puskás Akadémiának lassan több szponzora van, mint nézője“, és ehhez hozzátette, hogy más csapatoknak kik a támogatóik.

Mi most összegyűjtöttük az összes NB1-es és NB2-es csapat szponzorait a honlapjaik alapján, hogy megnézzük, kiknek-milyen szponzorok jutnak. Ez azért is lényeges kérdés, mert a miniszterelnök kedvenc sportjának támogatása adott esetben jól jöhet még a tárgyalóasztaloknál.

A honlapokon található támogatók közül kivettük az OTP Bankot, a Merkantil Bankot és a Szerencsejáték Zrt. márkáit, mivel őket a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatóiként kötelező feltüntetni. Kivettük továbbá a médiatámogatókat (mint például az M1, vagy megyei, helyi lapok), a csapatok sporfelszerelését szállító márkákat (2rule, Adidas, Nike, Jako, Hummel), valamint az önkormányzatokat és a társadalmi célú szervezeteket is. Ebben a listában természetesen nem szerepelnek azok a cégek, amelyek a társasági adójukat (TAO) ajánlották fel valamelyik fociklubnak, noha átfedés lehet a két forrás között.

Ezek alapján a Puskás Akadémiának van messze a legtöbb szponzora, összesen negyvenkettő.


Ebből a negyvenkét szponzorból tizenhétnek tágabb tevékenységi köre az építőipar (tervezés, kivitelezés, beszállítás, gépszállítás), köztük pedig nem csupán a Mészáros Lőrinchez tartozók találhatók meg, hanem a Strabag és a Swietelsky is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése