2019. augusztus 24., szombat

VÁDEMELÉS SIMONKA GYÖRGY ELLEN, ÉS NYOMOZÁS A MICROSOFT-ÜGYBEN

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.08.24.


Index: Vádat emeltek a fideszes Simonka György és társai ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat lényege szerint Simonka György és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Az ügyészség szerint Simonkáék 1,4 milliárd forintos kárt okoztak a magyar és uniós adófizetőknek.

444: Elrendelte a nyomozást az ügyészség a Microsoft-ügyben

A gyanú szerint a Microsoft Magyarországon viszonteladókon át értékesítette szoftvereit, például az Országos Rendőr-főkapitányságnak, a NAV-nak és a NISZ Zrt.-nek is, de úgy, hogy a viszonteladóknak jelentős kedvezményt adott, amelyet azok nem érvényesítettek a vevő felé. Az amerikai hatóságok gyanúja szerint a különbözet korrupciós célokat szolgált. A magyar hatóságok nem kapkodták el, de végül most nekiálltak nyomozni.

HVG.hu: 14 milliárd helyett 101 milliárdot költött egyetlen év alatt a Nemzeti Sportközpontok

A tervezettnél 640 (!) százalékkal többet költött 2018-ban az állami sportlétesítmények egyik főfelelőse, amelyre év közben, ötletszerűen osztanak projekteket és az azokhoz tartozó ingatlanokat. Az NSK tavalyi büdzséjének legnagyobb tétele a Puskás-stadion újjáépítése, ami bontás és tervezés nélkül – jelen állás szerint – nettó 150 milliárd forintba fog kerülni. De a szervezet alá tartoznak az olimpiai központok, a Duna Aréna és más nagylétesítmények, továbbá a tanuszodák is.

Napi.hu: Mórahalom: az önkormányzati kabinetvezető 55 milliót kapott a panziójára

Mórahalom fideszes polgármesterének kabinetvezetőjének, Balog Lászlónak az 50 százalékos tulajdonában lévő cég is kapott 55,6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programból. Balog László a támogatást elnyerő Thermálgyűrű Turisztikai és Vendéglátó Kft. ügyvezetője is, a háromcsillagos Thermál panzió pedig közvetlenül az önkormányzati tulajdonban lévő Szent Erzsébet gyógyfürdő mellett található.

24.hu: Kormányinfo: 9000 forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Közeledik az önkormányzati választás, kezdődik az osztogatás. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Hollik István kormányszóvivő bejelentette, hogy a közmunkások plusz egyhavi fizetést, 54 ezer forintot kapnak; a nyugdíjasok pedig 9 ezer forintos rezsiutalványt “a pozitív gazdasági eredmények folyományaként”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.