2019. szeptember 23., hétfő

A BANKFIÓKOK HARMADA MÁR ELTŰNT - NYÁRON LEÉPÍTETT A CIB ÉS AZ ERSTE IS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.09.23.



A jegybanki adatok szerint néhány év alatt a banki fiókhálózat harmadával szűkült az idei első félévre, a tranzakciós illeték bevezetése előtti időkhöz képest. A legutóbbi összesítés – mutatta ki az Azénpénzem.hu – ráadásul még nem tartalmaz néhány további fiókbezárást. A folyamatnak pedig aligha van vége.

Több nagy fiókbezárási hullámot is végigélhettek már a banki ügyfelek. Ők becsapottnak érezhették magukat, hiszen több pénzért (a tranzakciós illeték bevezetése, majd emelése után a bankszámlák alaposan megdrágultak) nehezebben férnek hozzá a szolgáltatásokhoz. A pénzügyi felügyelet, amely akkor még nem a Magyar Nemzeti Bankba (MNB) olvasztva működött, akkoriban fogyasztóvédelmi aggályokat is felvetett.

Mára a felügyeleti aggályoknak nyoma sincs (sőt, az MNB ésszerűnek tartja a folyamatot), pedig a bankfiókok egyre fogynak. A legutóbbi jegybanki statisztikák szerint az idei első félév végén 1471 hálózati egység működött az országban, ami a hat évvel korábbinak a 65 százalékát sem éri el. Tehát több mint 800 hellyel kevesebbet kereshetnek fel személyesen a banki ügyfelek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.