2019. szeptember 28., szombat

A BÍRÓSÁGI DÖNTÉS UTÁN MIÉRT NEM MEGY AZ ELLENZÉK NAPONTA A KÖZTÉVÉBE?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava Online
2019.09.27.


A II. és III. kerületi bíróság az MTVA által az épületben lévő ellenzéki képviselők ellen kért birtokvédelmi határozatát elutasította és megalapozatlannak minősítette. A bíróság szerint nem okozott volna az MTVA működésében aránytalan sérelmet, ha a képviselők beolvassák 8-10 percben a követeléseiket. Mint emlékezetes, tavaly decemberben Hadházy ÁÉkos vezetésével több ellenzéki képviselő kérte az MTVA vezetésétől, hogy beolvashassák a rabszolgatörvénnyel kapcsolatos petíciójukat. Ennek ismertetése még a fideszes médiatörvény szerint is kötelessége lenne a közszolgálati televíziónak.

Már az is botrányos, hogy az adófizetők milliárdjaiból fenntartott közszolgálati televízióba ilyen módon juthat be ellenzéki képviselő, és nem mondhatják el az ország nyilvánosságának a véleményüket. De erre még így sem kerülhetett sor, mert biztonsági őrökkel kidobattak két képviselőt, a többiek pedig eredmény nélkül önként távoztak. Az MTVA vezetése birtokvédelmi határozatot kért az önkormányzattól, amely azt meg is adta, és csaknem egy év múlva meg is született a bírósági ítélet, amely szerint az MTVA az ügyben törvénytelenül járt el.

Mindebből az következne, hogy az ellenzéki képviselők törvényesen bemehetnek az MTVA épületébe, és kérhetik a nyilatkozataik beolvasását. Az ítélet szerint 8-10 perc nem zavarja meg a köztelevízió működését, amelynek egyébként is ez lenne a dolga. Ezért érthetetlen, hogy a bírósági ítélet után miért nem jelennek meg az ellenzéki képviselők, hogy a kormány- és pártpropaganda hazugságaival szemben naponta 10 percben elmondják a köztelevízióban a véleményüket és az álláspontjukat.

Az ítélethirdetés után egyetlen képviselő jelent meg a helyszínen. Varjú László (DK) azt mondta, hogy bízik abban, ez a jövőre is kihatással lesz, amikor ellenőrzési jogosítványaikkal élve be akarnak menni olyan intézményekbe, amelyek megtagadják a tájékoztatást. Azt mondta, hogy az önkormányzati választás után visszatérnek a “titkolózó intézményekbe”, mivel a bíróság azt is kimondta, hogy a képviselők jogszerűen és jóhiszeműen léptek be és maradtak bent az épületben, az ellenőrzésre vonatkozó képviselői jogosítványaikat gyakorolva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.