2019. szeptember 28., szombat

AZ ILLIBERÁLIS VALÓJÁBAN AZ ILLUZIONISTA LIBERÁLIS RÖVIDÍTÉSE AZ ORSZÁGLOPÓ TOLVAJOK NYELVÉN

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2019.09.27.


Tárgy: Átértékelés

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Bénáznak az érzékszerveink! Bennünket a fülünknél fogva vezetnek, én meg kendet a szemeinél fogva próbálom visszatartani. Nem tudom kend majd mit lép erre a mostani hírre, én lehet, hogy feladom a küldetést. Mert bebizonyosodik; nem elég, hogy a politika úri huncutság, a politika propagandája egyenesen pedagógiai csúcstechnológia! Ez nekem sok!

Magyarázom: Amikor a dédi és a nagyi kislány volt, tavasztól őszig mezítláb jártak. Ez akkor természetes volt. Amikor anyu hatodikosként mezítláb akart elmenni otthonról, a nagyi kiverte a hoppárét, mert több pár cipője is van az anyunak „és majd megtudtad volna…”, mert ekkor már az volt a természetes, hogy mindenkinek volt cipője. Vagyis egy fél emberöltőig az volt a valóság, amit mindenki látott, amit mindenki hallott. Ha jó, ha rossz.

Most, hogy ezerrel csúszik vissza az ország az időben, egyre több a mezítlábas. Akik ha látszani mernek, eltakarják/eltakarítják. Az érzékenyebb meg magától eltakarodik, és meg se áll a temetőig. Míg a kereszténnyé lopott kommunista szociális otthonba most minimum 1,6 millió a beugró + nyugdíj, addig egy hagyományos egyházi temetés jatt nélkül feléből kijön és legalább az előző diktatúrából átmentett hobbitelket nem szipkázza el az egyház a gyerek elől. Önköltséges a szegénytelenítés, és mivel nincs gázkamra a kirekesztetteknek, fasizmus sincs. És ez kezd természetes lenni. (A műrongyosok ne tévesszék meg kendet. A szakadt farmer akár millióba is kerülhet a NER-es árjáknak, a márkás használtpulcsis/cipős magyar- és cigánygyereket viszont a kukából öltözteti Európa.) Kapiskálja?

… és mielőtt görcsbe rántaná kendet a megnemértés szelleme, némi metodológiai kitérő. (Bár fogalmam sincs mit jelent ez a szó metodológia, tudományosul hangzik és ettől baró. Villogjunk! ) Szóval a nyárikonyha ma reggeli szezonzáró konzultációját követően, jóval evés után jött egy ismerős, hogy nálunk van-e a Rudi bácsi. Mert annak az apja a dánoknál volt hadifogoly (ne kérdezze, hogyan bulizta meg a gulágok helyett), és ezért a Rudi ’bá még gyerekként rácuppant ezekre az északiakra és a helyszínen végigkóstolta őket. Volt svéd, norvég és finn felesége, de most egy rettenetesen szőke és még annál is rettenetesebben vörösszeplős észt nénivel él itt. Átmenetileg. Elég ridegnek találják az itteni légkört a barátságos észak után, ezért hamarosan elhúznak innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.