2019. szeptember 21., szombat

A NÉPSZABADSÁG, A CEU, AZ MTA UTÁN IVÁNYI GÁBOR SEM TABU - SZÁNDÉKOSAN TESZIK TÖNKRE A METODISTA EGYHÁZI INTÉZMÉNYRENDSZERT, HOGY MINDEN ELLENÁLLÁSI GÓCOT FELSZÁMOLJANAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.09.20.


A “keresztény szabadság” letéteményese alig fejezte be ájtatos mondatait arról, hogy “ne cselekedd azt, amit nem szeretnéd, hogy veled cselekedjenek”, amikor Orbán Viktor pribékjei egy öt évvel ezelőtti, vitatott összeget leemeltek Iványi Gábor szociális intézményrendszerének számlájáról, amit nem kellene fizetniük, amennyiben egyház lennének. Így Iványi Gábor keresztény egyháza nem tudta kifizetni a dolgozóit. Mindenki csak 130 ezer forintot kapott, s ezzel vélhetően kisöpörték a számlájukat.

Ne feledjük, Orbán vissza nem térítendő milliárdokkal ajándékozza a kurzusegyházakat és még külföldieket is, mindenféle ortodox egyházakat, amelyekről senkinek semmi tudomása nincs. Magyar adófizetők pénzét nigériai egyházakra költi, Iványi Gábor szociális gondozói nem kapnak fizetést.
Orbán úgynevezett “keresztény” állama minden jogelvet sértő módon, már szerzett jogokat megszüntetve, keresztény egyházak és gyülekezetek tucatjainak egyházi státuszát megszüntette. Köztük a volt SZDSZ-es képviselő, az Orbán-rendszer menekültellenességét, hajléktalanüldözését és embertelenségét keresztény alapon bíráló Iványi Gábor egyházát is. Azóta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság is kimondta, hogy ez jogsértő. A törvénytaposó Orbán-rezsim azonban nem adta vissza az egyházi státuszukat. Nem csupán erkölcsi és eszmei értéke van az egyházi státusznak, mert Iványi Gábor egyháza, a metodista Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség hitelveinek része a szegények, rászorulók segítése. Ezzel elesett az egyházi státusszal járó kedvezményektől.

Ha nem így lenne, nem vettek volna le összeget a számlájukról, mert egyházak esetében az a pénz náluk marad. Nem részesülhetnek az egyházi 1 százalékos felajánlásokból és más kedvezményekből sem. Ez a pénz az adófizetők pénze, nem Orbán Viktoré. Ezt nem használhatja személyes támogatói jutalmazására és kritikusai megbüntetésére. Az egyházi státusz megvonása a kizárólagos hatalom alkotmányellenes birtoklójának kezében a neki nem tetsző és neki nem engedelmes egyházak anyagi tönkretételének eszköze. Mondhatná valaki, hogy Iványi Gábor tegyen jót saját pénzén a szegényekkel és a rászorulókkal, de akkor tegye ugyanezt a katolikus egyház, a református egyház és a rendszer más államegyházai, mint a Hit Gyülekezete, amely nem a jótéteményeiről híres, de azért megkapja az állami milliárdokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.