2019. szeptember 21., szombat

TGM: LÉPÉSNYIRE A VÉGSŐ GYŐZELEMTŐL - NYUGAT-EURÓPA VEZETŐ HATALMAI BELETÖRŐDTEK ORBÁN VIKTORBA.

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2019.09.20.


Egyik jelentős német jobboldali politikus a másik után – Ursula von der Leyen, Angela Merkel, Manfred Weber és most a legtekintélyesebb, Wolfgang Schäuble – nyilvánítja ki, hogy tiszteli és csodálja a mai magyar állam (kormány) politikáját. Schäuble, aki most éppen a Bundestag elnöke, de bármelyik tisztségében a német nagytőke fő megbízottja és a német konzervatív establishment vezető alakja, kijelentette az egyik orbántévében (m1), hogy kerítést bontani 1989-ben helyes volt, kerítést építeni most szintén helyes. „A franc se akarja lebontani a kerítést” – mondta a magyarországi ellenzék nevében Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke is a maga egyszerre népies és mesterkélt stílusában.

(A magyarországi ellenzék egyetlen pártja se pártolja a menekültek befogadását és nem óhajtja a fajvédő határkerítés lebontását, soha nem is pártolta, soha nem is óhajtotta. Pár ezer menekült befogadását e sorok írója támogatja és még néhány kósza értelmiségi, a parlamenti ellenzék nem, nem, soha. A „bevándorláspárti ellenzék” mítosza – sajnos – csupán mítosz; az emberi jogi csoportok, NGO-k se szorgalmazzák a befogadást, csak a hatályos törvények betartását, meg persze tiltakoznak a rendőri túlkapások ellen; a közvélemény ellenzéki része mindebben egyetért Orbán Viktorral, az én álláspontom elenyésző kisebbségben van, a „migránsellenes” nemzeti egység szinte teljes. Szomorúan be kell látnom, hogy ez ma már oly mértékben része az általános meggyőződésnek, hogy alig érdemes róla vitatkozni.)

Macron elnök az Orbán-diskurzus kulturális és civilizációs "vitalitásáról" (elevenségéről) beszél, amellyel egyébként nem ért egyet - ezt cikkem előző változatában (az Origo nyomán) sajnos eltúloztam.

A magyarországi állammédiák és/vagy orbánmédiák szerint globálliberális-hatvannyolcas-buzilobbista Nyugat el fogja felejteni a Sargentini-jelentést és a „Fidesz” nevű, pártként nem létező párt kizárását az ún. Európai Néppártból (ez amolyan konzervatív csoportosulás az Európai Parlamentben, amelynek egyébként semmi fontossága nincs, akár a többi összeurópai pártcsoportnak se), a kelet-európai etnokrata-etnicista-posztfasiszta-idegengyűlölő rezsimek dorgálása, óva intése véget ért.

Hogy miért?

Ez igazán nem túl bonyolult.

Egyrészt a Kelet-Európa nyomdokain haladó (bukdácsoló) Nyugat-Európa maga is szélsőjobbra tolódik, a „kulturális identitásnak”, „keresztyén értékeknek” és „európai életformának” stb. nevezett rasszizmus re van habilitálva. Ebben Orbán Viktor magyar államtulajdonos és országvezető elvi következetessége, szívós kitartása és taktikai zsenialitása kifizetődött: miután begyulladt és elbizonytalanodott nyugati partnerei az emberét, Trócsányit megbízták a bizony kulcsfontosságú bővítési EU-tárcával, a tehetséges magyar vezető hűségéről (Niebelungentreue) biztosította a niggereket-arabusokat tengervízbe fullasztó, szélsőjobboldali Matteo Salvinit (aki most időlegesen ellenzékbe szorult, de jön még kutyára dér), majd fogadta az ausztriai fasisztoid szélsőjobboldal új vezetőjét, a szeme-se-áll-jól Norbert Hofert (az FPÖ elnökét), akivel – mint mondja – stratégiai együttműködést folytat. Nem hogy hálás lett volna a konzervatívoknak, hanem elvszerűen és kihívóan viselkedett, amint ez a győzteshez illik. Brávó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.