2019. szeptember 12., csütörtök

A TELJES ELLENZÉK KIÁLLT PIKÓ ANDRÁSÉK MELLETT, PUZSÉR IS ÍGY TETT

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2019.09.12.


Ahogy arról helyszíni tudósításunkban is beszámoltunk, a rendőrség szerda este házkutatást tartott Pikó András, józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampányirodájában. Az esetre azután került sor, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet egy fotó alapján azt állította, a kampánystáb törvénysértő módon választói adatokat másolt le a polgármesterjelölt ajánlási íveiről. A Pikó-stáb ezzel szemben elmondta, a választási irodának leadandó ívek ellenőrzése zajlott, nem pedig illegális adatbázis-építés.

A BRFK képviselői tanúként hallgatták ki Pikó kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát, illetve az övé mellett még lefoglalták egy önkéntes aktivista laptopját.

A rendőrségi házkutatás nyomán a teljes ellenzéki paletta kiállt Pikó András és csapata mellett, szolidaritásukról biztosítva őket. Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt péntek estére szolidaritási tüntetést is hirdetett.

Pikó András ma reggel saját Facebook-oldalán is reagált a történtekre. A nyolcadik kerületi polgármesterjelölt rámutatott, Sára Botond fideszes polgármester hazudott, amikor – a Mérce kamerája előtt – azt állította, azért nem áll ki vitára kihívójával, mert a választók a programok alapján el tudják dönteni ki mellett teszik le a garast. Mint Pikó írja:

„Tegnap személyesen is megtapasztaltam Sára programjának lényegét: Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást. Ez nem fog sikerülni, mert a döntés józsefvárosiaké, akik nem ezt érdemlik.”

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint a józsefvárosiak nem érdemlik meg, hogy a helyi vezetés öt év alatt 500 millió forintot költsön „a kerületi fideszes politikusok és háttéremberek politikai megbízásaira és szerződéseire, ahelyett, hogy rájuk, az egészségükre, a gyerekeik jobb minőségű tanítására vagy a lakhatásukra fordítanák.” Rámutatott: Kocsis Máté korábbi polgármester és Kubatov Gábor fideszes pártigazgató „csókosait” tömi ki a józsefvárosiak pénzével a kerület vezetése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.