2019. szeptember 12., csütörtök

EGYMÁSRA MUTOGATÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Ákos
2019.09.12.


... több irányba ágazhat a beszélgetés, a leggyakoribb mégis talán az, hogy úgyis mindegyik lop. Igen, ha nem is mind, de nyilván a többség legalább megpróbálkozik vele. Ahogy a bolti lopás is létezik, mégsem nézik tétlenül a boltosok, védekeznek is ellene, és ha ügyesek, sikerül ennek arányát alacsonyra leszorítani. Akkor megy a biznisz, ha elszúrják, akkor meg a szemüket kilopják. Ezt kéne nagyban is tenni, hogy maradjon pénz a kasszában az igazán fontos dolgokra. Ahogy a pénztárcánkra is vigyázunk a tömegben. Ez sem más, be kéne már látni: erre is vigyáznunk kell.

Szögezzük le: ez nem egy verseny, bár megpróbálják így beállítani. Pedig mind veszítünk rajta, teljesen mindegy, hova megy a szavazat. Csak pár ember jár igazán jól. 
Azt javaslom, kezdjük nulláról: számoltassuk el az összes eddigi kormányt, amely a rendszerváltás óta hatalmon volt. Hamar kiderülne, hogy csupa bűnöző vezette idáig az országot. Igen, aki csak tudott róla, az is bűnrészes (bár végül is mind tudtunk róla). Javaslom, vállalja a felelősséget, aki elkövette, és aki tehetett volna ellene, de nem tett. Nem kell a mellébeszélés, hogy a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Ő (volt) a főnök. Vegyük elő a privatizációs túlkapásokat, az Ezüsthajó Kft, az Orbán-bányák és a Fidesz-székház eladásának ügyét is, és rájövünk, hogy aki most ott van a politika élvonalában, az már mind-mind börtönviselt ember kéne, hogy legyen. Ne lehessen strómanok mögé bújni, akár rokon, akár barát az illető (hozzáteszem, ezt a fajta pofátlanságot, előtte más kormányok nem engedték meg maguknak), kapja mindenki, ami jár.
Tapsolni fogok, akár ilyen, akár olyan politikustól veszik el a vagyonát, mentik fel a tisztségéből és kerül végre börtönbe, mert ezzel mind az ország gyarapszik. 
Talán még valami visszatartó ereje is lesz egy olyan vágóképnek, amelyen látjuk azokat, akik előtte az arcunkba röhögve markoltak két kézzel az ország éléskamrájába, most meg ott búslakodnak a rácsok mögött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.