2019. szeptember 12., csütörtök

CANNES MEG AZ APU

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.09.12.


Drága anyukám! Jól vagyok. Angliában most kicsit szar a helyzet, de engem ez nem nagyon érdekel, bár a szomszéd mindig siránkozik, hogyha nem lesz Európai Unió, akkor nagyon megszívják az emberek. Nekem most mindegy, anyukám, én így is szívok, nehéz a bébicsőszök élete. Bébi? Most egy másik családnál vagyok. Tízéves a gyerek: nem szabad neki ellentmondani, mindent rá kell hagyni, úgy éljen, ahogyan akar, csak a nagy késtől kell állandóan megóvnom, mert azzal játszik indiánosdit. Legutóbb pingpongoztunk a patak pallóján. Gondolhatod, ott korlát nem, csak hányingerem volt: huszonnyolcszor másztam a vízbe a labdáért, mert a hülye gyerek csak egyet hozott, így felváltva ugrottunk a vízbe a belepottyant lasztiért. Amikor megunta, famászási versenyt hirdetett kettőnk között. Gondolhatod, anyukám, abban a csöpögő cuccban. Jól sikerült, megnyertem a versenyt, mert a kölyök a márkás csukájában szerencsétlenkedett, én pedig mezítláb. Hitted volna?

De csőszködöm, és hiába győzködöm. Még jó, hogy ez a Robin le is tudja kötni magát. Nem úgy, anyukám. Szabad ez a gyerek, mint a te kedvenc tyúkod, az Orsi. Imádja az oroszlánokat, mindennap eltölt velük legalább két órát – videózik, könyveket olvas, képeket gyűjt róluk. Ilyenkor, szerencsémre, nem szabad zavarni. Csak az a baj, hogy néha felbőg, mint egy oroszlán, mert azt mondta, hogy megtanulja a nyelvüket, beszélgetni akar majd velük, amikor elmegy Afrikába. Ott akar élni.

Drága anyukám, azért vagyok most egy másik családnál, mert a féligaziak elmentek Spanyolországba nyaralni. Úgy volt, hogy én is megyek velük, de ezek, ahol most vagyok, a barátaik, és könyörögtek, maradjak Robinnal, amíg nem kapnak új bébicsőszt. Fizetnek jól, és kaptam egy ígéretet: ha visszajön Spanyolországból a féligazi angol családom, akkor én elmehetek egy hétre szabadságra. Tudod, hová? Ülj le, anyukám! Cannes-ba. Ugye, megmondtam neked, hogy sétálok én még ott, ahol a Bruce Willis meg a Penélope Cruz.

Mindig oda vágytam. Fizetik nekem az egészet szőröstül-bőröstül. Én annyira boldog vagyok, már csak két hetet kell kibírnom, aztán irány. Holnap Robin a favágókat akarja megnézni a közeli erdőben. Mit közeli? Tizenkét kilométer. Igen, anyukám, gyalog, persze, hogy gyalog megyünk. Izgulok, mert amilyen izgága, nehogy agyoncsapja egy fa!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.