2019. szeptember 12., csütörtök

„KIEMELKEDŐEN FONTOS KÖZÉRDEK”, HOGY MINDEN OVIS GYEREK AZONNAL LABDÁT KAPJON A LÁBÁRA

HVG ONLINE
Szerző: KOVÁCS GÁBOR
2019.09.12.


A Közbeszerzési Döntőbizottság folyamatban lévő eljárás ellenére engedélyezte, hogy az állami sportbeszerző cég 730 millióért leszerződjön kétezer sportszercsomag megvásárlására az ovis labdaprogramhoz. Az indok: kiemelkedően fontos közérdek.

Közbeszerzés keretében 730 millió forintért vett 2134 darab sportszercsomagot az állami BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési) Zrt. az ovis labdaprogramhoz – az erről szóló hirdetmény még nem jelent meg a közbeszerzési értesítőben, de az ajánlatok elbírálását már lezárták, és a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) engedélyezte a szerződéskötést.

A KD engedélyére azért volt szükség, mert a közbeszerzési eljárásban érvénytelennek nyilvánított ajánlatot tevő Dalnoki Sport Kft. megtámadta a BMSK döntését. A KD augusztus 29-én indította meg a jogorvoslati eljárást a Dalnoki Sport kezdeményezésére, a BMSK szeptember 3-án kérelmezte, hogy ennek ellenére szerződést köthessen a győztesnek kihozott céggel. A KD egy nappal később már engedélyezte is a szerződéskötést, a Dalnoki Sport pedig 6-án visszavonta kérelmét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.