2019. szeptember 5., csütörtök

ELAKADT A LUXUSSZÁLLÓ ÉPÍTÉSE, DE A BALATON-TÖRVÉNY MEGNYITOTTA AZ UTAT ELŐTTE

24.HU
Szerző: MÁZSÁR TAMÁS
2019.09.05.


A balatonszemesi kemping helyén luxusszálloda és villapark épül, a zöldterület megszüntetését az új jogszabály teszi lehetővé a főépítész szerint.

Az új Balaton-törvény hatálybalépésével minden akadály elhárult a balatonszemesi kemping beépítése elől. A jelek szerint a szemesi önkormányzat és a beruházó is arra várt, hogy életbe lépjen az új jogszabály, és elkezdődhessen a Vadvirág kemping helyére tervezett luxusszálloda és villapark építése – ez derül ki a helyi képviselő-testület augusztus 8-ai rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

A településrendezési terv módosításának már tavaly nekikezdtek, de a régi Balaton-törvény nem tette lehetővé a zöldterület megszüntetését. Nagy László főépítész szerint azonban az év elején életbe lépett törvénymódosítással „új helyzet teremtődött”, így folytatható a beruházás.

"Az eredeti koncepció szerint alapvetően nem változik az, hogy a már építési engedéllyel rendelkező villapark megépülne, megépülne a szálloda is"

– jelezte a főépítész. Történnek ugyanakkor változások is, bár a jegyzőkönyvből nem könnyű kibogozni, hogy pontosan mik, de az biztos, hogy a zöld közparki területet az új törvény alapján a beruházónak nem kell pótolnia. Az új Balaton-törvény a zöldterületek csökkentésén kívül azt is lehetővé tette, hogy a beépítési százalékot 15-ről 35-re emeljék.

A képviselő-testület végül megszavazta
- a kijelölt parti zöldterület megszüntetését, helyette egy beépítésre nem szánt különleges területet alakítanak ki, ám a zöldterület pótlása nem szükséges.
- A beépíthetőség megnövelését és a zöldterület csökkentését,
- a kemping kiemelt fejlesztési területté nyilvánítását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.