2019. szeptember 9., hétfő

GÓRCSŐ ALÁ VETTE AZ MNB A HITELKÁRTYÁS SZERZŐDÉSEKET - NEM MINDIG ÉRTIK MEG A HIBRID TERMÉKEKET AZ ÜGYFELEKET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.09.09.


Egyre elterjedtebbek az áruhitelt és a hitelkártyát kombináló banki termékek. Ezeket azonban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint nem feltétlenül értik meg az ügyfelek. A jegybank erre is figyelve átfogó vizsgálatot indított a tisztességtelen szerződési feltételek leleplezésére.

A hitelkártya-szerződések átfogó elemzésébe kezdett az MNB. Indoklása szerint azért, mert szeretné elérni, hogy eltűnjenek a fogyasztók szempontjából aggályosnak tekinthető feltételek. Az Azénpénzem.hu olvasói jelzések alapján úgy látja, hogy a felügyeleti hatóságnak a hitelkártyák tukmálása, de a hitelkeretek egekbe emelése terén is lehetne tennivalója.

Az általános szerződési feltételeket a jegybank ígérete szerint minden hitelkártyát kínáló meghatározó szereplőnél megvizsgálja. Az elemzés még az idén befejeződhet. Az MNB célkitűzése – mint azt a nemrégiben közzétett fogyasztóvédelmi jelentésben is leírták –, hogy „az elemzési folyamat lezárását követően kötendő fogyasztói hitelkártya szerződések kizárólag tisztességes és fogyasztói szemszögből is áttekinthető és érthető feltételeket tartalmazzanak”.

A fogyasztóvédelmi jelentésben kitértek egyébként arra, hogy miközben a kártyás fizetési forgalom jelentősége nő, az utóbbi években megjelentek új, innovatív pénzforgalmi megoldások. Ezek pedig tovább bonyolíthatják a hitelkártyatermékek fogyasztók számára egyébként is gyakran nehezen áttekinthető konstrukcióját.

A tájékoztatásokkal lehet gond:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.