2019. szeptember 25., szerda

HATÁRÁTKELÉS ÉS BARÁTSÁG: „MÁR NEM VAGY ÉRDEKES”

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2019.09.25.


Mennyire tűnnek el a barátságok külföldre költözve? A kérdés alighanem minden határátkelő életében előbb vagy utóbb megjelenik, a válasz pedig néha egészen fájdalmas is lehet. A távolság, az időeltolódás, az eltérő hétköznapok, a más benyomások mind rajta hagyják nyomukat a kapcsolatainkon.

A kérdést a Los Angeles-London-Budapest-tengely legutóbbi beszélgetése kapcsán még Tamás vetette fel, ami tulajdonképpen nem is csoda, hiszen Magyarország és az Egyesült Államok nyugati partja (konkrétan Los Angeles) között 9 óra az időeltolódás, ami nem kevés – nem csoda, hogy tapasztalata szerint elég gyorsan el tudnak tűnni az emberek az életünkből.


„Az időzóna is nehezíti a helyzetet, 9 óra időeltolódás sokat számít. Azt vettem észre, hogy az ismerősök, barátok gyakran nem tudják, mikor jelentkezzenek. Amikor ők rád írnak, te már alszol, amikor te rájuk írsz ők éppen fektetik a gyereket – így egy idő megritkul a kommunikáció.

Annak idején, amikor kijöttem, voltak emberek, akik azért tartották velem a kapcsolatot, mert információkat akartak gyűjteni. Aztán amikor egy idő után látják, hogy minden rendben, eltűnnek az életedből, hiszen nincs semmi különleges abban, amit csinálsz, egyszerűen éled az életed.

Egy ideig érdekes, hogy megnézted a Hollywood-feliratot vagy lementél az óceánpartra, de egy idő után unalmassá válik, távolinak tűnik, nem tudnak kötődni hozzá. Sokuk talán azért tűnik el, mert egy idő után túl messzire kerülsz az életüktől” – vélte Tamás.

„Mintha elvágták volna, eltűnnek az emberek”

„Nem azok a problémáid, mint nekik és ez egy idő után nem érdekli őket – legalábbis az én itteni tapasztalataim szerint. Amikor külföldre keveredsz, számolnod kell azzal, hogy eltűnnek az emberek az életedből – úgy érzed, hogy egyedül vagy. Itt még, otthon már nincsenek barátaid. Ezt fél évvel-egy évvel azután éreztem, hogy kijöttem.”

Tamás szerint a közösségi oldalak egyik nagy átverése, hogy úgy érzed, fontos vagy. Ezért elkezdesz egyre többet posztolni, keresed mások társaságát, csakhogy amikor elfogynak a kezdeti élmények, beütnek a hétköznapok, attól kezdve már nem vagy érdekes.

Amikor külföldre költözik az ember, érdemes felkészülni arra, hogy lesz egy ilyen pont a kezdeti felfutást követően, amikor mintha elvágták volna, eltűnnek az emberek. Na, az egy kicsit nehéz, különösen ha egyedül vagy. Csak ülsz és arra gondolsz, hogy OK, és akkor most mi van?” – mondta, hozzátéve, hogy mindennek van egy pozitív oldala is, amennyiben arra kényszerítheti az embert, hogy jobban összpontosítson a helyi kapcsolataidra, erőteljesebben építse azokat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.