2019. szeptember 9., hétfő

HEMZSEG A SZELLEMBERUHÁZÁSOKTÓL SIMONKA FALUJA, A HATÓSÁGOK CSAK NÉZIK

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.09.09.


Bár a vádlottak padjára ültetik Simonka Györgyöt, a Fidesz országgyűlési képviselőjének több hozzá köthető, igencsak gyanús beruházás miatt nem kell felelnie a bíróság előtt. Uniós százmilliók útját követtük a Békés megyei Pusztaottlakára, ahol egy elhagyatott, lezárt ipari parkot találtunk, noha számos nagyberuházás munkálatainak kellene lassan befejeződniük. A negyedmilliárdos kerékpáros központnál egy kapavágás sem történt, a 650 millió forintos vadasparkban néhány állat sütkérezik, ám a hatóságokat mindez hidegen hagyja.

Szokatlan, hogy a Fidesz-KDNP kormányzása idején a hatóságok felelősségre vonjanak egy kormánypárti politikust, Simonka György viszont parlamenti képviselőként kerül a vádlottak padjára. Úgy fest azonban, hogy a békési fideszesnek – egyelőre – csak a hozzá köthető gyanús ügyletek egy részéért kell felelnie, több, igencsak kifogásolható beruházás ugyanis nem volt része a Simonka és 32 társa elleni vádemeléssel záruló nyomozásnak.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása alapján a vádirat kizárólag a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésével foglalkozik. A mára felszámolás alatt álló Paprikakert TÉSZ Kft. és a Magyar Termés TÉSZ Kft. korábban milliárdos nagyságrendben vett fel támogatásokat. Az utóbbi társaság felszámolása során a vagyon jelentős részét ráadásul éppen Simonka köre vásárolta vissza, ami bomba üzlet volt számukra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.