2019. szeptember 10., kedd

HOGYAN NEM SIKERÜLT SOHA VITATKOZNIA TARLÓS ISTVÁNNAK FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLTKÉNT?

444.HU
Szerző: haszanz
2019.09.10.


A negyedik főpolgármester-választásra készül jelöltként Tarlós István. A budapestiek legnagyobb bánatára eddig egyszer sem vett részt főpolgármester-jelöltek vitáján. 

Pedig milyen lendületesen indított 2006-ban:

Nagyon szeretnék egy éles, élő, Demszky-Tarlós vitát, ha a főpolgármester úr ezt elutasítja, és 16 év után Budapest főpolgármestere egy kerületi polgármesterrel (...) nem mer kiállni vitázni, kénytelen vagyok gyávának nevezni.”

Ez volt az a választás, amikor Tarlós feladva az óbudai polgármesterséget, függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult a főpolgármesteri posztért. (1994-ben és 1998-ban Latorcai Jánost volt a Fidesz jelöltje, 2002-ben Schmitt Pál, látszatfüggetlenként.)

2006 szeptemberben Tarlós nagyon bepörgette magát a vitára.

A gyávázás után pár nappal felszólította Demszkyt, hogy „ha van benne virtus és becsület”, akkor álljon ki vele egy vitára szeptember 26-án a Vörösmarty téren, mérkőzzenek meg egymással „mint férfi a férfival”.

Demszky a vitát nem utasította el, csak ahhoz ragaszkodott, hogy az több résztvevős legyen. Sőt, két vitát is javasolt. Az elsőt a pártok fővárosi listavezetőinek, a másodikat a főpolgármester-jelölteknek.

De ez így Tarlósnak nem felelt meg. „Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy Demszky Gábor újfent megfutamodik a szemtől szemben tartott vita elől, minthogy visszautasítja a 26-ára szóló kihívásomat. Nem mer egy Demszky-Tarlós négyszemközti összecsapáson részt venni, hanem elbújik a többi listavezető háta mögé, és csak a listavezetők 9 fős, illetve az összes jelölt 5 fős vitáján hajlandó megjelenni. Mindezzel nemcsak hallatlan gyávaságról tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, hogy éretlennek nézi a választópolgárokat. Egy 9 vagy 5 fős vitában, ahol csak pár perc jut egy-egy jelöltnek, könnyebben meghúzódhat. Nem bújhatna el viszont az éles, és megválaszolásra váró szakmai kérdések elől, ha egyetlen esélyes kihívójával, Tarlós Istvánnal kellene 60 percen keresztül farkasszemet néznie, mint férfi, a férfival.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.