2019. szeptember 22., vasárnap

HOLLANDIA ÉS A FELTÁMASZTOTT RABSZOLGASÁG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.09.22.


Hollandiára is igaz az, hogy nagyon érdemes odafigyelni, milyen szerződést ír alá az ember, különösen ha határátkelő. Ami azért is érdekes, mert közben az országban nagy hagyománya van az önkéntes munkának.

Hollandiában a helyzet azért is ellentmondásos, mert miközben sokan mennek önkéntesnek, ha tehetik, nem mennek a fizetős, igazi munkahelyükön túlórázni – írta a Frízföld.


„Mivel anyagilag általában nem kényszerülnek rá ezért ha mód van rá inkább kihátrálnak alóla: ha nem kötelező bemenni akkor inkább a családjukkal töltik az idejüket. Igazuk is van…

És - a párom történetei alapján - biztosítanak helyet, hogy más odaférjen a munkához. Ő úgy mesélte, hogy többször előfordult, amikor megkérték a kollégák segíteni, mert valamivel nem boldogultak aztán nyugodt lelkiismerettel hagyták ott és húztak el kávézni, mivel a probléma szerintük a másik segítségével meg is van oldva.

Kivételek persze vannak. Én is tudok olyan személyről, aki szinte benn él a munkahelyén, ő főnök, középvezető. Bemegy munkaidő előtt vagy után. Eleve tovább marad benn, de még aztán is visszanéz - hétvégén is. Valószínűleg hamar megy még feljebb a ranglétrán.

Ilyen főnököm nekem is volt otthon, ő, ha úgy hozta a helyzet, bent aludt az irodájában a kanapén. Neki az volt a véleménye, hogy egy nő, ha már három gyereke van, nem megfelelő munkaerőnek és a lehető leghamarabb meg kell tőle szabadulni.

Nekem addigra szintén megvolt a három csemete, ennek ellenére teljes lelki nyugalommal jegyezte meg - és nem rám gondolt, illetve nem nekem címezte. Mondjuk úgy, hogy cefet rosszul esett.

Ő is nő volt, mint az eddigi legprofibb vagy a legrosszabb főnököm is. Az utóbbinál történt, hogy a terhes kollegina a mosdóban lett rosszul, majdnem elvetélt.

Kihívtuk a mentőt, a Vezető Asszony - csupa nagybetűvel írandó - pedig csak azzal volt elfoglalva, hogy neki most plusz munkája maradt a dolgozója után. Mivel a lánynak határozott időtartamú szerződése volt és akkortájt, még a kórházban töltött ideje körül járt le ezt nem is hosszabbították meg neki természetesen.

Ilyet már itt is láttam: a terhes nőt a holland cégtől is simán kirakták, ahogy a fix idejű szerződése lejárt, eszük ágában sem volt hosszabbítani. Gondolom törvényesen, de etikusan-e?

Egyébként Hollandiában előszeretettel írnak határozott időtartamú munkaszerződést, amit vagy meghosszabbítanak vagy nem. (Most változik a szabályozás.)

Határozatlan idejűt lehetőleg csak minél kevesebben kapnak, inkább a többszöri hosszabbítgatás megy, ameddig csak a törvény engedi. Ennek a végén gyakran hiába jó és fontos az illető általában mennie kell, ezt eljátsszák a következő munkahelyén is és így tovább.

Talán emiatt is egy kisebb felmérés eredménye szerint a munkavállalók legkedveltebb része a munkaidőből (meglepetés!) a kávészünet - úgy gondolom ez Magyarországra is igaz.

Egyébként általában a hollandok az otthoniakhoz képest lazábban veszik a munkát és nyugodtabbak is, talán mert kevésbé vannak széthajtva, illetve itt nem korbácsos hajcsárok állnak mögöttük - képletesen értve -, mint otthon"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.