2019. szeptember 3., kedd

KÖZMUNKA ÉS ISKOLAKEZDÉS – ADOMÁNYOK NÉLKÜL NEM MENNE

KLUBRÁDIÓ / HETES STÚDIÓ
Szerző: GALAVITS PATRIK / KLUBRÁDIÓ
2019.09.03.


Akár ezer gyerek is tanszerekhez juthat az iskolakezdésre Berettyóújfalu környékén az Igazgyöngy Alapítványhoz érkező adományoknak köszönhetően. Az Alapítvány munkatársait múlt héten a Klubrádió elkísérte egy útjukra, amelyen rászorulókhoz juttatták el az adományokból összeállított iskolatáskákat. Galavits Patrik a román határ mellett élő szegényeket kérdezte a tanév kezdetéről, közmunkáról, kiszolgáltatottságról és kitörési lehetőségekről.

Bárhova is menjenek az Igazgyöngy Alapítvány munkatársai adományaikkal, nagy örömmel fogadják őket a szülők és a gyerekek is. A többnyire munkanélküli vagy közmunkából élő családoknak gyakorlatilag elviselhetetlen terhet jelentene az iskolakezdés, az ország minden pontjáról érkező pénz- és tárgyadományoknak köszönhetően azonban az L. Ritók Nóra vezette alapítvány igyekszik könnyíteni a legszegényebbek helyzetén.

Berettyóújfalu környékén 20 faluba szállítják ki az adományokat, amelyek közül a legtöbbet iskolatáskákba tesznek, és azokkal együtt viszik el a gyereknek. Az Igazgyöngy munkatársai napi 70-80 csomagot állítanak össze, elmondásuk szerint minden szabad kapacitásukat erre szánják.

Elsősorban cigány családok szorulnak segítségre, bár Anna és Andi, akiket a Klubrádió Mezősasra kísért adományok átadására, azt mondja: a sok vegyesházasság miatt már nehéz egyértelmű különbséget tenni cigányok és nem cigányok között.

Mezősason négy családhoz vitt adományokat az Igazgyöngy – Galavits Patrik riportjából megtudhatják, mit gondolnak a legkiszolgáltatottabbak itt a közmunkáról, milyen karrierről álmodoznak gyerekek a cigánysoron és elégedetlenségük ellenére miért gondolják a Fideszt a legjobb választásnak a keleti határszélen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.