2019. szeptember 26., csütörtök

MEGDOBÁLTÁK A FALUBAN A VENDÉGMUNKÁST, MÉRGEZÉSSEL VÁDOLTÁK - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2019.09.26.



A magyarországi munkaerőhelyzetről és ehhez kapcsolódóan a hétköznapi, és akár erőszakba is forduló gyűlölködésről is riportot közölt az amerikai Bloomberg. A külföldi lapszemléből azt is megtudhatjuk, milyen bizalmas feladatot teljesített Alexander Korda, a magyar származású filmes Churchillnek.

Nem kis vegzálásnak lesznek kitéve az EU-s bizottsági elnök által javasolt magyar és román uniós biztosok – értesült a Politico, amely szerint Trócsányi László, akit bővítési biztosnak jelöltek, kínos kérdéseket fog kapni az uniós meghallgatáson. A ma kezdődő eljárás várhatóan másik nagy elszenvedője a román Rovana Plumb lesz. Akitől például azt szeretnék megtudni, miért nem tüntette fel 1 millió eurós hitelét a vagyonnyilatkozatában, amit lakásvásárlásra fordított. Trócsányitól elsősorban jogi tanácsadó cégére fognak rákérdezni, azaz alaposan átvilágítani, miután a magyar jogállami normák lebontásában alaposan kivette részét a volt igazságügyi miniszter egykori vállalkozása is.

Téves nézet a magyar külpolitikáról

Magyarország nem akadályozza Ukrajna NATO-csatlakozásának előkészületeit azzal, hogy blokkolja a magas szintű NATO-Ukrajna vegyes bizottsági üléseket – ezt Íjgyártó István kijevi nagykövetünk mondta egy kerekasztal beszélgetésen, amiről az Ukrinform tudósított. Hangsúlyozta, hogy ez a téves nézet terjedt el az ukrán és egyes magyarországi sajtótermékekben, holott tisztán kellene látni. Magyarország csak a vegyesbizottság üléseit akadályozza, de nem Ukrajna NATO-tagságának a lehetőségét. A kerekasztal címe egyébként úgy hangzott: Magyarország és Ukrajna: egymás megértésének az útján. A NATO-Ukrajna Bizottságot még 1997-ben hozták létre, s nem sűrűn, évente általában kétszer ül össze, ha arra lehetőség adódik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.