2019. szeptember 10., kedd

ORBÁN KICSIT FELJEBB TEKERNÉ AZ ILLIBERALIZMUST

INDEX
Szerzők: PINTÉR LUCA, BÍRÓ MARIANNA 
2019.09.10.


Nemzetközi jogokat is sérthet, de a hazai jogrendszerrel is szembe mehet Orbán Viktor, ha a kötcsei beszédéből kiszivárgottaknak megfelelően hozzányúl az azonos nemű párok, pontosabban az egyedülállók örökbefogadási lehetőségeihez. Hasonlóképp vitás, mit lehet még tovább szigorítani az orbáni büntető drogpolitikán, bár a 2013-as kormányzati drogstratégia valóban bukni látszik.


"A sajtó találgatásait nem szoktuk kommentálni"

– ennyivel intézte el Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Index kérdéseit az azonos nemű párok, azaz még inkább az egyedülállók örökbefogadási lehetőségének lehetséges korlátozása, valamint a kormányfő esetleges, újabb drogpolitikai szigorító intézkedései kapcsán. Az Index értesülései szerint ugyanis Orbán Viktor újabb kötcsei beszédében kifejezetten kitért arra, hogy az októberi önkormányzati választások után két szabályozáshoz is hozzányúl a kormány:

- a kormányfő szerint az azonos nemű párok örökbefogadását illetően „van egy joghézag”, amelyet rendezni kell, ami vélhetően szigorítást jelent.
- Szintén előkerül a drogfogyasztással kapcsolatos jogi szabályozás is a választások után, ígérte a miniszterelnök. Orbán itt sem fejtette ki, milyen irányú változás lesz, de a fideszes politikusok nyilatkozatai alapján aligha liberalizáció következik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.