2019. szeptember 9., hétfő

PUTYIN JELÖLTJEI ANNAK ELLENÉRE SEM TAROLNAK A MOSZKVAI VÁLASZTÁSOKON, HOGY KIZÁRTÁK A FÜGGETLEN JELÖLTEK JAVÁT

MÉRCE
Szerző: KISS SOMA ÁBRAHÁM
2019.09.09.


Vasárnap este hatkor zártak Oroszországban a szavazóhelyiségek – az ország méretéből fakadóan ez nem mindenhol ugyanakkor volt. A választásokon az Orosz Föderáció 85 választójogi egységében 6015 különböző szintű szavazást tartottak, többek között most választották meg a moszkvai közgyűlés tagjait is.

Ahogy arról mi is rendszeresen beszámoltunk, több héten keresztül tüntettek hétvégénként Moszkva lakosai, szabad választásokat követelve, miután több független jelöltet diszkvalifikáltak, az ellenzék szerint jogsértő módon.
A vidék jelentős részét vitte, Moszkvában azonban meglepő módon nem aratott földcsuszamlásszerű győzelmet Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin (jelenleg úgy tűnik, örökös) orosz elnök pártja, az Egységes Oroszország a fővárosban inkognitóban induló jelöltjei, akik Moszkvában a párt relatív népszerűtlensége miatt hivatalosan függetlenként indultak.

A moszkvai eredmények a következők: a szavazásra jogosultak 17,2 százaléka adta le szavazatát este 6-ig, közülük 92.3 százalék választotta az elektronikus voksolást, legalábbis hivatalosan.

Az Egységes Oroszország jelöltjei ugyan függetlenként indultak, azonban lehet tudni, hogy kik Putyin elnök támogatói, és úgy tűnik, az Alekszej Navalnij-féle „okos voksolás” rendszer viszonylagos sikerrel járt: miután a független jelöltek jelentős részét kizárták a választáson való részvételből, a legesélyesebb, nem putyinista jelölt támogatására buzdította a szavazókat. A legtöbb, nem putyinista győztes az Orosz Föderáció Kommunista Pártjából került ki. Több, mint 93,7 százalékos feldolgozottság mellett jelenleg úgy tűnik, a Putyint támogató jelöltek visznek huszonhármat a negyvenöt kerületből. Kerületi bontásban a győztesek listája, melyet a friss információkkal frissítünk, amint tudjuk, jelenleg a következőképp néz ki:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.