2019. szeptember 9., hétfő

SZILI KATALIN: A GYERMEKVÁLLALÁS A KÖZÖSSÉG SZOLGÁLATA

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2019.09.08.


A gyermek nemcsak a család, hanem a nemzet kincse is, a gyermekvállalás pedig a közösség szolgálata - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a felvidéki Zselízen, ahol beszédet mondott a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében elkészült új helyi magyar óvoda és bölcsőde átadásán vasárnap.

A mintegy felerészt magyarok lakta Alsó-Garam menti településen vasárnap a Mózeskosár Református Bölcsőde és a Cimbora Óvoda új épületét adták át. A rendezvényen a miniszterelnöki megbízott a napokban Budapesten tartott demográfiai csúcson elhangzott megállapításokat felidézve, a gyermekvállalás fontosságáról beszélt.

"A gyermekvállalás a közösség szolgálata" - jelentette ki Szili Katalin. Kifejtette: ahogyan a kisebb család is a gyermek által lesz teljes, úgy a nagyobb közösség, a nemzet is csak a gyermekekkel teljesedik ki és lesz élő.

"A gyermek nemcsak a család, hanem a nemzet kincse" - hangsúlyozta Szili Katalin. Hozzáfűzte: a gyermek egyben a közös jövő záloga is, amelyért a közös hitvalláson túl a kormány felelősséggel teszi dolgát a hétköznapokban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.