2019. szeptember 21., szombat

TITOKZATOS DOLOG ÉPÜL A FÖLD ALATT ORBÁN VIKTORÉK BIRTOKÁN, 53 MILLIÁRD A KÓRHÁZAK ADÓSSÁGA

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ 
- HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.09.20.


Hadházy Ákos: „Épülszépül” a vidéki Magyarország, legalábbis a miniszterelnök családjának alcsútdobozi birtokán a földalatti létesítményeik

A független parlamenti képviselő nem egész 2 hónappal a korábbi hasonló akciója után ismét megnézte a miniszterelnök családjának alcsútdobozi birtokát a levegőből. A most készített légifotókból az látszik, hogy az eltelt időben nagyot haladt előre az építkezés: a múltkor alapozott részeken már állnak a falak, készül a lift, az egykori cselédszállásra felkerült a tető ácsolata és a szigetelés, az eddig is óriási munkagödör pedig még nagyobb lett. Az még mindig nem tudható, hogy pontosan mi épül a birtokon a föld alatt, lehet bunker, wellness-részleg vagy pince is.

HWSW: Napokon belül bejelenthetik a Telenor új tulajdonosát

A lap információi szerint akár napokon, de legkésőbb pár héten belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy a magyar állam 25%-os tulajdonrészt szerez a Telenor Magyarországban, amelynek tulajdonosa most a cseh PPF befektetői csoport. A magyar állam az Antenna Hungária Zrt.-n keresztül szerezne részesedést a Telenorban, melynek ezután várhatóan a neve is megváltozik majd. Korábban arról szóltak az iparági pletykák, hogy Mészáros Lőrinc akarja/fogja megvenni a céget, és ezután sokan vicceltek azzal, hogy az új neve Telener lesz.

Népszava: Debrecen polgármestere is az állami milliárdokból épült méregdrága magániskolába íratta be gyerekét

Debrecen újrázásra készülő fideszes polgármestere, Papp László a Modern Városok Program keretében 3,3 milliárd forint közpénzből épült, és magas éves tandíjat szedő Debreceni Nemzetközi Iskolába íratta be kisebbik, általános iskolai alsó tagozatos korú gyermekét. Az iskolában – amelyet maga a polgármester avatott fel augusztus 31-én – az elsősök és a másodikosok éves tandíja 2 millió 897 ezer 500 forint.

444.hu: Az egri vár volt igazgatója szerint azért rúgták ki, mert nem engedte a fideszes képviselőnek, hogy „sarcolja a várat”

Meglepően nyíltan vádolja korrupcióval Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt az egri vár tavaly távozásra kényszerült igazgatója. Berecz Mátyás mostanra a Mirkóczki Ádám vezette ellenzéki összefogás jelöltje lett, a helyi fideszes lap pedig a korrupciós ügyeire kezdett el utalgatni. Berecz erre válaszul azt írta a Facebook-oldalán, hogy azért mocskolják most, és azért kellett távoznia tavaly, mert nem volt hajlandó “szolgai módon asszisztálni az egri vár fejlesztésére érkező 6 milliárd forint 20-30%-nak (ennyi a “hivatalosan” elfogadott kvóta 🙂 ) elsikkasztásában.”

Napi.hu: Újabb gyászos hír jött a kórházakból – borulhat a kormány terve

Augusztusban mintegy 6 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak lejárt adóssága, ezzel a nyolcadik hónap végére átlépte az 53 milliárd forintot – derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból. Az idei, havi átlagban 5 milliárd körüli adóssággyarapodás rekordmértékű. Durván romlott a fizetési hajlandóság, az 53 milliárdos adósság felét már több mint két hónapja ki kellett volna fizetni a beszállítóknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.