2019. szeptember 3., kedd

VISSZATÉR A CSATATÉR TARLÓSSAL, BOTKÁVAL, EGY OLIMPIAI BAJNOKKAL ÉS A VÁROSSAL, AHOL ELBUKOTT A FIDESZ

24.HU / CSATATÉR
Szerző: BITA DÁNIEL
2019.09.03.


Újra itt van a 24.hu választási sorozata: Budapestre, Szegedre, Pécsre, Szombathelyre és más izgalmas vidéki helyszínekre figyelünk az önkormányzati választásig.

2017 decemberében indult el a 24.hu választási cikksorozata, a Csatatér. Az áprilisi országgyűlési választásig öt egyéni választókerületre figyeltünk kiemelten, cikkek, riportok, interjúk, videók sorát szállítottuk Miskolcról, Gyöngyös, Szigetvár és Nagykanizsa környékéről, valamint a budapesti belvárosból. (A sorozat összes cikke megtalálható itt.) A célunk az volt, hogy az öt körzet történéseit nyomon követve mutassuk be a helyi és az országos problémákat, az ott élőket, a jelölteket és mondanivalójukat, a kampány főbb témáit és eseményeit. Olyan választókerületeket kerestünk, ahol – a végül bekövetkezőnél szorosabb országos eredmény esetén – nem lefutott a választás, de amelyek ezen felül is érdekesek valamiért, és együtt jól leképezik Magyarországot. Jártunk az Avason és a Mátrai Erőműben, megnéztük, mi vár a betegekre Baranyában, az ország egyik legszegényebb vidékén kerestük a Fidesz népszerűségének okait, üldöztünk kamupárti jelölteket, interjúztunk a jelenlegi kormányszóvivővel (mint utóbb kiderült, a Fidesz-KDNP kevés vesztes egyéni jelöltjeinek egyikével), és a Republikon Intézet segítségével igyekeztünk a politikai erőviszonyokat előrejelezni mind az öt körzetben.

Az október 13-ai önkormányzati választás előtt pedig most újra jön a Csatatér.

A cél hasonló: az ország különböző szegleteiben található városok politikai versenyén és helyi ügyein keresztül jobban megismerni az országot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.