2019. október 16., szerda

A KIPCSAKOK MÁR A CENTRÁLIS ELŐTÉRBEN VANNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.10.16.


Gyönyörű, későnyári jó reggelt! A budapesti kerületi polgármesterek még nem heverték ki a vereséget, de az élet lassan visszatér a megszokhatatlan kerékvágásba. Borkai és a Fidesz kiléptek egymásból, Áder János vízkatasztrófális-drámaelőadást tartott, Orbán Erdogan megbuktatásán fáradozik. Már amennyiben bejön a papírforma, és folytatódik az a szép széria, hogy akit őfelcsútisága megszeretget, az hamarosan megbukik. Mutatok valamit:...

Rájöttem, miért törleszkedik Trotty Gaty a Türk Tanácshoz. Hát mert nemhogy nem ő a legalacsonyabb, hanem kifejezetten a középmezőnyben van. Nem tudom, van-e Pigmeus Tanács, de érdemes lenne kideríteni. Egyébként csinosak az urak. A fotós is nagyon ott volt a szeren, türelemmel kivárta, mikor áll mindenki a lehető legidétlenebbül, az ideálljálparaszt jelzőcetli is jól fest a lábuk között, de a leginkább az érdekel, hogy vajon egy kárpitoshoz járnak öltönyt varratni? Mert innen úgy fest. Igaz, én nem értek az úri divathoz. Jó, tudom. Geci vagyok. Soha nem állítottam, hogy ne lennék az.

Két nappal a Nagy NER Pofáraesés után már legalább tizenöt elemzést olvastam arról, hogy mi történt itt tulajdonképpen, ki vagy mi tehet arról, hogy ilyen eredmény született. Természetesen ezek az elemzések nyomokban sem fedik egymást, ami nem baj, csak nem elemzésnek, hanem véleménynek kellene nevezni őket. Szerintem. Engem speciel az is érdekel – sőt, az érdekel csak igazán -, hogy ezután mi lesz. Nem is elsősorban az izgat, hogy mit lép erre a Centrális Előtér, hanem az, hogy miként reagál a társadalom. Ha mondjuk Őfénytelensége megpróbálja kivéreztetni bosszúból Budapestet vagy a többi „áruló” települést, akkor mi lesz. Az agyhalottak valószínűleg örömmel nyugtáznák a nemes bosszút, de mi van azokkal, akik rendeltetésszerűen használják az agyukat? Mert mint kiderült, többen vannak ilyenek, mint amiben a Fidesz reménykedett.

Nade. Miközben hősünk Bakuban vakítja a parasztot, itthon is zajlik az izé. Élet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.