2019. október 4., péntek

A RÁSZORULÓ NYUGDÍJASOK 25 EZRES UTALVÁNYT KAPTAK A TERÉZVÁROSI ÖNKORMÁNYZATTÓL

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.10.03.


A fideszes vezetésű VI. kerület nagy osztogatásba kezdett a közelgő választás előtt: a nyugdíjasok 10 ezer forint, a rászorulók 15 ezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak az önkormányzattól. Az a lakos pedig, aki mindkét kategóriába beleesik, 25 ezres utalványt vehetett át a napokban. Hassay Zsófia polgármester a közpénzből finanszírozott ajándékok mellé leveleket is írt, amelyekben a kerületvezetés nagylelkűségét és takarékos gazdálkodását hangsúlyozza.

Szeptember végén a Népszava számolt be arról, hogy Terézvárosban a 62. életévüket betöltött kerületi lakosok az Idősek Világnapja alkalmából 10 ezer forint értékű ajándékutalványt kapnak az önkormányzattól.

A hír valóban igaz, de nem minden:

A nyugdíjasok 10 ezer forint, a rászorulók 15 ezer forintos utalványt kaptak – aki mindkét kategóriába beleesik, annak összesen 25 ezer forintos ajándékot adott a fideszes önkormányzat.


Egy olvasónk, akit – bár nem így hívják – nevezzünk Marikának, megmutatta az Átlátszónak a Terézvárostól kapott 500 és 1000 forint címletű Edenred-utalványokat, amelyeket szeptember végén vitt ki neki egy futár.

Marika nyugdíjas és rászoruló is, ezért két külön borítékban összesen 25 ezres ajándékutalványt kapott. Nem sokkal a minden nyugdíjasnak kiküldött kormányzati rezsiutalvány után, két külön napon kapta meg az önkormányzati utalványokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.