2019. október 1., kedd

AKI NINCS ORBÁNNAL, AZ NINCS

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.09.30.


Nem sok időbeli eltéréssel, amikor Orbán Viktor arról beszélt a Fidesz XXVIII. kongresszusán, hogy segíteni kell a mértékletességet a mértéktelenséggel szemben, a Fidesz érdekeltségi körébe tartozó üzletemberek megszerezték a Budai Tenisz Centrumot a Városmajorban. Rossznyelvek ezt is Rogánhoz kapcsolják, pedig – hivatalosan – csak a felesége felügyelő bizottsági tag az új szerzeményben, a tulajdonos pedig a Walton résztulajdonosa. Ne üljünk fel persze a rossznyelveknek, és annak se adjunk hitelt, hogy a Felhő utcai új lakás – ide költöztek Rogánék – valójában nem is bérlemény, hanem tulajdon, már csak azért se üljünk fel, mert voltaképpen minden a Nemzeti Együttműködés Rendszeréé. (Ha jól figyelnek, rájönnek, hogy igyekszem úgy fogalmazni, nehogy per legyen a dologból, mert nem biztos, hogy bármely bíróság előtt lenne esélyem nyerni. Még akkor sem, ha olyasvalamiről beszélek, amit mindenki tud.)

Ennyire kell tehát komolyan venni Orbán szónoklatát a mérsékletességről; nem véletlenül beszélt annyit a bajtársiasságról, arról, hogy egy vérből valók, ők a Fidesz katonái, mivel pontosan tudja, hogy most már egymástól kell elszedni a javakat, legalább is azokat, amelyek megmaradtak, és nem Mészáros Lőrinc – Orbán – birtokában vannak.

A párt elnöke úgy fogalmazott: a komolyan vehető ellenfelek elfogytak, éppen ezért a bajtársiasság egyre fontosabb. Orbán tehát figyelmeztette az övéit: ne harcoljanak egymás ellen, már csak azért sem, mivel őt mindannyian szeretik, és ha őt szeretik, az nem marad viszonzatlanul. Mintha csak a Keresztapa szólalt volna meg belőle, azaz a szeretet elvesztése bizony következményekkel jár. A Keresztapa kitart mindazok mellett, akik rá figyelnek, nem kerülik meg őt, szolgálatot tesznek neki; jó példa erre Schmitt Pál esete: hiába bukott le csalással Orbán mindig magasra fogja őt emelni, mert szolgálta, kiszolgálta őt. Gondolkodás nélkül írta alá az alaptörvényt, amely kiírta Magyarországot a jogállamok sorából, és ez a magyar miniszterelnöknél háromszoros vivátot érdemel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.