2019. október 28., hétfő

AKKOR VÉGRE TISZTA VIZET LEHET ÖNTENI A FÉLÁZSIÁHOZ DÖRGÖLŐZÉS RETKES POHARÁBA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.10.28.


Jó reggelt kívánok mindenkinek! A változatosság kedvéért megint hétfő van, és a műsorváltozás jegyében – ó, de sajnálom, ha csalódást okoztam – velem folytatódunk onnan, ahol tegnap abbahagytuk. Jó hír: szerdán majd érkezik a felmentő sereg. Az óraátállítással és az új héttel állítólag jelentős lehűlés is érkezik. Ami azt jelenti, hogy többfelé napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet, a leghidegebb órákban pedig helyenként már mínuszok is lehetnek. Ez nem függ össze a világon semmivel, legfeljebb Róbert kolléga menetrend szerint érkező nyígásával, miszerint mikor lesz már tavasz? Az viszont biztos, hogy az évszakok váltakozása aligha fog megakadályozni abban, hogy a NER ütőerén tartsuk az összes kezünket.

Mivel minden más megoldódott és rendben van, senki nem éhezik, nem fázik, mindenki meg tud élni a béréből, a részvételi demokrácia és jogállam is hasít, a kormány hangszercsereprogramot indít keresztény könnyűzenei együtteseknek. Ezt onnan lehet tudni, hogy Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár vasárnap az Újlipótvárosi Szent Margit plébániatemplomban járt, ahol a Dicsőség az Úrnak, avagy Dalolj az Úrnak elnevezésű katolikus gitáros énekeskönyvet bemutató gitáros ifjúsági szentmise liturgiája után szónokolt. Hagyok egy kis időt… A nagytudású politikus azt mondta, a kölcsönkért, lehangolódott gitárok kora lejárt: a fiatalok az idén az egyházi vezetőkön keresztül, jövőre pedig nyilvános pályázatokon igényelhetnek támogatást hangszereik cseréihez. Nem arról van szó, hogy mindenbe bele akarnék kötni, amire rávésik, hogy keresztény és köze van a Fideszhez, de amennyire ez a banda a társadalmi prioritásokkal képben van, az beszarás. Ahogy együtt lélegeznek a kereszténységgel és az egyházakkal, az is valami lenyűgöző. Hogy már a hangszercsereprogramot is keresztényi alapokra kell helyezni, miután évek óta orrba-szájba tömik pénzzel az egyházakat, miközben az ellehetetlenülés szélére sodorják azokat, akik életeket mentenek, gyógyítanak, enni adnak, egészen undorító.

Nehogy elfelejtsem, pedig a Ripost és az egyéb cselédesajtó orgánumok is megírták: egyéb bokros teendői és ócska, lájkvadász szenteskedései közepette az Orbán nevű főkeresztény pénteken váratlanul körülnézett az átadás előtt álló vadonatúj Puskás Ferenc Stadionban. Ilyen undorítóan seggnyaló, okádék szöveget még a KESMA bugyraiban is ritkán olvasok, pedig a baloldali médiatúlsúly már régóta nem képes eltakarni a bűzlő pöcegödröt:

Orbán Viktor – úgy tűnik – nem akarta kivárni az ünnepélyes megnyitóig hátralévő 3 hetet, és a lehető legnagyobb csendben, minden hivatalos felhajtás nélkül tegnap délután váratlanul megjelent a már teljesen kész lelátón. A kíváncsiságon túl annyi plusz apropója volt a látogatásnak, hogy a pályát, ugyancsak nem hivatalosan, kipróbálhatták a stadion építése, kivitelezése, tervezése körül dolgozók: meccset játszhattak egyfajta prémiumként az eddig elvégzett, minden jel szerint világszínvonalú munkáért. A miniszterelnök a látogatás során szakított időt a fiatalokkal való fotózkodásra is. (via Origo)

Hála legyen a keresztény szabadság úristenének! Mindent el tudok képzelni erről a futballmániás küldetéstudatról, de a váratlanságot és a spontaneitást és a hivatalos felhajtás teljes hiányát feltétlenül.

De nézzük a valóban fontos dolgokat:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.