2019. október 25., péntek

AZ ERKÖLCSI HULLÁKRÓL ÉS HULLADÉKOKRÓL PEDIG A TÖRVÉNY NEM RENDELKEZIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.10.25.


Jó reggelt, langymeleget, testi, lelki és szellemi egészséget kívánok mindenkinek! Október vége fele ügetünk nagy erőkkel, de úgy tűnik, hogy az indiánnyár még 1-2 napig biztosan nem hagyja magát legyőzni. A határkerítés sem tudta megállítani. Hogy mennyire normális ilyenkor a 26 fok, azt nem tudom, de ha már így alakult, én nem bánom. Nézzük a jó híreket. Először is péntek van.

Továbbá a GFk nemzetközi piackutató intézet elemzése szerint a vásárlóerő tekintetében Románia fővárosa (10.452 euró/fő/év) lehagyta a magyar fővárost (9.230 euró/fő/év), és régiós kitekintésben, azaz Lengyelország és Csehország vonatkozásában is a budapestieknek van a legkevesebb elkölthető pénze. Ami akkor is elég durva, ha országos viszonylatban Magyarországon gazdagabbak az emberek, ráadásul Romániában nagyobbak a települések közötti egyenlőtlenségek is. A hanyatló EU-s átlag 14.739 euró évente, a rothadó Németország (23.779) meg a nyolcadik az EU-s tagországok rangsorában.

Ennek biztosan semmi köze ahhoz, hogy a magyarországi fizetésekre rakódó adók és járulékok még mindig a legmagasabbak közé tartoznak a világon, a foglalkoztatást terhelő adók összesített mértéke az OECD-tagországok között a hatodik legmagasabb. Vagyis az úgynevezett adóék 45 százalékos, ennél nagyobb terhek csak a belga, a német, olasz, francia és osztrák dolgozókat sújtják, miközben az OECD-tagállamokban az átlagérték 36,1 százalékos. A dübörgésnek ez is egy sajátos formája, szó se róla. Mert például munkaerőpiaci elemzésében a Világbank is jól megdicsérte a magyar rabszolgatörvényt (világbankul szólva: a foglalkoztatás övező szabályok lazítását!), amely lehetővé teszi a cégek számára a 400 órás évi túlmunka elrendelését.

Én eddig úgy tudtam, hogy a Világbank is sorosista, pár napja még Varga Mihály közepes képességű könyvelő is helyrerakta az intézményt, mondván, hogy a várható gazdasági lassulás rosszabb lehet, mint amire bárki számított, és ez ellen a Világbankban felmerült megoldások Magyarországnak nem megfelelőek, úgyhogy ő és a kormány szeretnék, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna. Akkor tehát a Világbank mégsem sorosista, mert a versenyképességi listáján idén a korábbinál egy hellyel előrébb csúsztatták Magyarországot. (190 országból az 52. hely milyen szép eredmény, nem?) Jó, az igaz, hogy a régióban szinte minden ország – ideértve még Szerbiát és Horvátországot is – megelőz minket, de Romániát és Bulgáriát azért változatlanul sikerül magunk mögé utasítanunk, úgyhogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

De legalább Varga Mihály és az ő minisztériuma is felcuccol előbb-utóbb a Várba, ami még a plebejus függönyharcos mintegy 30 milliárdos költözésénél is többe fog kerülni. A projekt eredeti költségeit 26 milliárdra becsülték 2016-ban, ehhez képest már elköltöttek 21,8-at, az idei és pláne a jövő évi költségvetésben pedig további 26,2 milliárd forint áll rendelkezésre e nemes cél nyélbe ütésére. Ez ugyan nem éri el az 50 milliárdot, de majdnem. Kivételesen nem számolom át semmire kretén libsi szokás szerint, de nem is szükséges. Még szerencse, hogy nem a luxusbaloldal rázza a rongyot, szórja két kézzel a közpénzt és istentelenkedik, miközben idegen érdekeket szolgál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.