2019. október 17., csütörtök

EINSTANDOK, KÖZVILÁGÍTÁS- ÉS BUSZBOTRÁNY VETETT VÉGET A FIDESZ URALMÁNAK PÉCSETT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2019.10.16.


Nem tolerálta tovább a pécsi lakosság, hogy a fideszes városvezetés balhés ügyletei miatt hátrányt szenvedjen a város, és lecserélte képviselőit. Komlón ellenzéki többségű testületet kapott az újraválasztott polgármester, a kormány kudarcos uszodaépítési projektje pedig ráégett a sásdi városvezetésre. Választási körkép Baranya megyéből.

A baranyai megyeszékhely is irányt váltott szeptember 13-án. A pécsi választók többsége ugyanis az ellenzéki összefogás jelöltjére, a korábbi fűtőerőmű-igazgató Péterffy Attilára szavazott. Sőt, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjei a testületben is többséget szereztek.

A kampány során ugyan majdnem karaktergyilkosság áldozata lett Péterffy, végül azonban pont a Fidesz jelöltje, Vári Attila bukott bele a személyét érintő botrányokba. Az egykori sportolóról ugyanis kiderült, hogy „annyira pécsi, hogy lakhatási támogatást fizetnek neki”, és a szavahihetősége is megkérdőjeleződött egy rendőrségi ügy kapcsán.

Valószínűleg nem ez vezetett azonban a Fidesz vereségéhez. Az elmúlt években több olyan eset is napvilágra került Pécsről, amely egyenként is elég lehetett volna a szavazók elbizonytalanítására. Az első ilyen a vízmű „visszafoglalása” volt, ami diplomáciai vihart is kavart...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.