2019. október 9., szerda

EZ A REPÜLŐGÉP KÖTHETŐ BORKAI ZSOLT ÜGYVÉD BARÁTJÁHOZ, RÁKOSFALVY ZOLTÁNHOZ

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.10.08.


A négyüléses Cessna kisrepülő tulajdonosa egy győri cégen keresztül egy luxembourgi vállalkozás, amelynek neve felmerült már a győri telekvásárlási botrányban is Rákosfalvy Zoltán nevével együtt. A repülőgépet birtokló Immobilien Trade Center Kft. székhelye Rákosfalvy lakcíme, a cég elektronikus elérhetősége pedig az ügyvéd email-címe.

Néhány napja kezdett el Győr fideszes polgármesteréről, Borkai Zsoltról kényes dolgokat publikálni az “Ez az ördög ügyvédje” nevű blog, amely egy időre eltűnt, de írója egy másik helyen újraindította. A blogon rengeteg információt, több fotót és videót publikált a névtelen szerző, amelyek elmondása szerint arról szólnak, hogy Borkai és ügyvéd barátja, Rákosfalvy Zoltán magánrepülővel utaztak 2018 májusában az Adriára, ahol egy jachton orgián vettek részt alkohol, drog és magyar prostituáltak társaságában.

“Tavaly, azaz 2018-ban pünkösdkor akart Borkai lazítani menni. Neki ez jár, a sok „szívességért” cserébe gyakorlatilag követelte ezeket az utakat. Ekkor Rákosfalvy biztosította a magángépet, ami egyébként szerintem valamelyik cége nevén van. Pérről szálltunk fel, velünk utazott a győri vendéglős, Szabó Ervin is. A lányokat én intéztem Pesten, Borkai három prostit rendelt, fejenként másfél millió forintba kerültek” – írja a blog.

Borkai válaszul a családjával közös fotót posztolt a Facebook-oldalán azzal a szöveggel, hogy “Kitartunk jóban, rosszban”. Több napos hallgatás után a győri polgármester nyilatkozott is az üggyel kapcsolatban: azt mondta, megbánta a történteket, de nem mond le tisztségéről.

A blog által említett magánrepülő az Átlátszó információi szerint a HA-CIZ lajtstromjelű gép. A Légügyi Hatóság nyilvántartása szerint a négyüléses, 2008-as évjárú Cessna repülő tulajdonosa az Immobilien Trade Center Kft., melynek székhelye Rákosfalvy Zoltán lakcíme. A cég elektronikus elérhetősége pedig az ügyvéd email-címe, így a repülőgép egyértelműen hozzá köthető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.