2019. október 9., szerda

NEM BOTLÁS, NEM HIBA, HANEM EGY SZERTEÁGAZÓ, BÜDÖS KORRUPCIÓS ÜGY

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.10.09.


Hahó, kedves barátaim! Friss, üde jó reggelt és erős gyomrot kívánok mindenkinek! Ha van valami, amire mostanság igen nagy szükség van, akkor az ez. Erős gyomor, és repedésálló tudat. Véres és zivataros idők járnak, alvásügyileg már csak ötöt kell teljesíteni, és meg is érkezünk. Hogy hova, arról sok mindent nem tudok mondani, arról igen, hogy miből lehet választani. Jó, Felcsúton például (és az összes település csaknem egyharmadában, ahol egyetlen jelölt pályázik a polgármesteri címre) nem lehet választani. Miskolc, Szeged, Győr vagy Budapest polgárai viszont elvileg választhatnak.

Olvasom a jobboldali morális fölényben lubickoló pártújságban, hogy Teljesen lenullázta magát az ellenzék, azaz minden az ellopott százmilliókról szól, illetve a folyamatos és intézményesített korrupcióról. Jajó. Végül is csak tizedik éve szorongatja a kormánykereket a Fidesz, csak tizedik éve döntenek életről-halálról éppen ideje, hogy ráeszméljünk arra, hogy

"az ellenzék hatalmas károkat okoz az ország közállapotaiban mind politikai, mind mentális értelemben egyaránt. Közel olyanokat, mint amilyeneket Gyurcsány Ferenc okozott 2006-ban. Éppen ezért előrebocsátom a végkövetkeztetésem: nem is egyszerűen pártérdek, hanem alapvetően nemzeti érdek, hogy az önkormányzati választásokon a választópolgárok leváltsák ezt az ellenzéket, amely méltatlanná vált szerepkörére".

Ööö… oké. Végül is nem mindenkinek adatott meg a repedésálló tudat, jó pénzért meg bármikor, bárkirő bármit. És ez még mindig sehol nincs ahhoz képest, hogy a jobboldali morális fölényben lucbickoló párttévék egyikében már odáig jutottak az elvtársak, hogy – idézem – legyen nemzeti minimum, hogy magyar ember Gyurcsányékra nem szavaz. Hát még nem tartunk ott, de jó úton haladunk afelé, hogy törvényben rögzítsék, magyar ember kire szavazhat és kire nem. Egyelőre még nem tartunk ott. Egyelőre még csak a jól bevált fenyegetőzéseknél tartunk.

Most, hogy a kampány utolsó napjaiban a felcsúti morális fölényt is kiengedték a karmelita kolostorból és egyenesen Miskolcig szaladt, meg is van a magyarázat arra, hogy miért bujkált eddig. Azért, drága véreim, mert neki akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. „Itt most nem ez a helyzet”, hanem arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét, hogy „fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak”. „Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek” – mondta Orbán, aki állítása szerint azért ment el mégis, mert Miskolc fontos, „becsületbeli ügy”, hogy ott legyen. Mintha már hallottam volna ezt a becsületbeli ügyezést, akkor is pont ugyanolyan kínos volt, mint most. Neki a jogállamiság is becsületbeli ügy, meg az is becsületbeli ügy, hogy Miskolcon a helyi párttévében (még ahhoz is gyáva és lusta volt, hogy legalább élő emberek közé menjen) megfenyegesse a választókat, hogy hagyják a faszba az ellenzékieskedést, inkább maradjanak a nyerő oldalon. Mert ha ott maradnak, lesz pénz lóvéra, ha renitenskednének, akkor viszont megnézhetik magukat. Vagyis mivel még mindig nem lehet törvényileg megszabni, hogy a DK-ra például ne lehessen szavazni, akkor marad ez: a miniszterelnök nevű közjogi méltatlanság, a kétharmados kormányzása tizedik évében a saját szájával zsarolja és fenyegeti az ország lakóit, hogy fogják be az orrukat, ne nézzenek oda, és az esetleges más meggyőződésük ellenére is csak a Fideszre szavazzanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése