2019. október 27., vasárnap

ILYEN LEHETETT VOLNA, HA ORBÁN ŐSZINTÉN IMÁDKOZIK

24.HU
Szerző: BALAVÁNY GYÖRGY
2019.10.27.


...A miniszterelnöknek meg stábjának joga van Krisztusból bohócot, a kereszténység legbensőségesebb mozzanatából, az imából politikai performanszot csinálni. Pontosan annyira, ahogy nekem jogom van elmondani, mi a bajom ezzel.

Nem az a bajom, hogy Orbán bűnös ember. Ha csak bűntelen emberek imádkoznának, nem imádkozna a földkerekségen senki. Viszont a bűnösök Krisztushoz fordulása bűnbánattal és megtéréssel kezdődik, még Vujicic Bibliája szerint is. A megtérés „a gondolkodásmód megváltoztatása” (az eredeti szövegben „metanoia”), és egy új életforma kezdete. Mutatom, hogy nézhetett volna ki egy őszinte imajelenet.

Nick: Viktor, akkor imádkozzunk.

Viktor: Nehéz a szívem a bűneim miatt. Hazudtam, lehetővé tettem, hogy strómanokon keresztül elsíbolják a közpénzt. Nem neked adtam a dicsőséget, hanem magam köré építettem személyi kultuszt. Itt, ahol most vagyunk, százmilliókból építtetem csak a teraszt, hogy nagyzolhassak. Ugyanakor egyáltalán nem törődtem a szegényekkel, az elesettekkel. Nem törődtem a mozgássérült emberek jogaival sem eleget, kilenc éves kormányzásom alatt sem lett teljes a közintézmények akadálymenesítése.

Nick: Folytasd, testvér.

Viktor: Kiforgattam a jogaiból a nyomorultat, a hajléktalant, a jövevényt. Ahelyett, hogy a megbékélést segítettem volna az országban, tudatosan egymás ellen fordítottam az embereket, hazug gyűlöletkampányt folytattam évekig, hogy hatalomban maradhassak. Az evangéliumi kisegyházakat megfosztottam a státusuktól, a nagyobbakat pedig meghódoltattam, hogy engem szolgáljanak, és ne téged.

Nick: Uram, ezt még hallgatni is sok, de kérlek, bocsáss meg neki, hátha megváltozik.

És Vujicic ezek után is kiposztolhatta volna: „kíváncsi vagyok, mi fog történni Magyarországon”. Ez a beszélgetés persze csak a képzelet műve, úgymond vágybeszéd. A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor csak pózolt egyet, aztán megy tovább minden, ahogyan eddig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.