2019. október 27., vasárnap

KAPUZÁRÁS ELŐTT: CIVIL RÁDIÓ

A SZAVAZATOK EREJÉVEL... BLOG
Szerző: TÓTH ZOLTÁN
2019.10.26.


2019. december 21-én - a Médiahatóság döntése alapján - elnémul a Civil Rádió FM 98 sugárzása, és visszaszorul - de megmarad - az internetes rádióműsor.

A magyar sajtószabadság újabb sérülése a Civil Rádió műsorkészítőit nem tántorítja el, hogy bár sokkal szűkebb közönségnek, továbbra is elkészítjük és közreadjuk műsorainkat.

A Civil Rádió Olvasókörében – minden hétfőn 20-21 óra között - azok a személyiségek szerepelnek, akik egy életpályát már befutottak és könyvet írtak közéleti munkájukról, vagy művészeti, tudományos tevékenységet végeztek. Költők, írók zeneszerzők és előadók, operaénekesek és tudósok, akadémikusok sora osztotta meg tudását hallgatóinkkal. 2016-19 között mintegy száz közismert személyiséggel készült egy-egy órás műsor.

Olvasókörünk vendégei voltak 2019. február – május időszakában az európai unióhoz, mint államszövetséghez, világgazdasági egységhez értő magyar szakértők sora.

Az Olvasókör c. műsor október 13-án befejezte az önkormányzati szakmai sorozatát. Megismerhettük a Budapest létrejöttének és fejlődésének történetét, a főváros 1950-1990 közötti időszakának alakulását, áttekinthettük a társadalmi mobilitást, és annak gyorsulását, majd lelassulását okozó oktatási és egészségügyi szakpolitikáit. A rendszerváltást követő új önkormányzati rendszer felfutásának és hanyatlásának (1990 – 2019) a hullámvasútjára is felülhettünk.

Az Olvasókör c. műsor 2019. október 14-én elkezdte a rendszerváltás 1990 – 2010 közötti történek a feldolgozását. Szakértők beszélnek, személyes tanúságtevők vallanak a történelmi és sorsfordító évekről, annak eredményeiről és csalódásairól, majd a 2010 utáni pálfordulásáról.

2020. januárjától egy sorozat terve alakult ki az Olvasókörben, amely a Trianon év jegyében készít számvetést. Ennek a tervnek a megvalósulása már csak az internetes rádiózás keretében lesz elérhető.

Közel 4 évig dolgoztam a Civil Rádió FM 98 Olvasókör szerkesztő-műsorvezetőjeként. Örülök, hogy interjút készíthettem a következő személyiségekkel, akik megoszthatták ezen a fórumon is tudásukat, élettapasztalatukat a hallgatóinkkal:

Olvasókör a Civil Rádióban, vendégek 2016-tól (abc sorrendben): 
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.