2019. október 26., szombat

KARÁCSONYI BESZÉD

BENDERIK ELMÉLKEDIK BLOG
Szerző: Benderik
2019.10.25.


Megtévesztő, hogy kinézetre nem egy macsó alkat. 

Kicsit majdnem tragédiája is lett.

Különösen olyan alkalmakkor, mikor a parlamenti választások előtt félreértelmezte az erőviszonyokat, és nagy hangon felszólította a kormányt, hogy semmi komolyba ne fogjanak már, mielőtt a választások után majd átveszi a hatalmat.

Valljuk be, eléggé ordító egérre sikeredett, amit kisfiúsan szemüveges arca csak súlyosbított.

Kellett is a jó esélyű beégés vakmerő felvállalása ahhoz, hogy ezek után valami hasonló kemény felszólítást intézzen a regnáló főpolgármesterhez. Azért ő megtette...
***
Erre az ijedt kisfiús arcra alapította a kormányoldal is gyakorlatilag a stratégiáját, mert egy ilyen arcról -- különösen a direkt rosszul elkapott pillanatképeken -- könnyű elképzeltetni, hogy egy szerencsétlen flótás, aki nyilván alkalmatlan is ezért.

Mindezt láthatólag ő is érezte mindig, és ezt próbálhatta kompenzálni súlyos szavaival. (Tud ő is dühönc lenni, nem csak Puzsér.)

Csak hát kisfiús arcból nagy szavak nehezen tudnak komolyan vehetőn hangzani -- különösen ha aztán láthatólag súlytalannak bizonyulnak ökölrázó fenyegetései.
***
Most azonban történt valami másik nagyon fontos amellett, hogy az ellenzék megtanulta elviselni egymást, ha a szükség úgy hozza.

A kisfiús arc nagy szavai mögé beállt egy győzelem.

Egy olyan győzelem, amit a vesztes kormányoldal is óhatatlanul nagy győzelemnek tekint, mert nagy harcnak harangozta be, így nem tudhatta utólag már lekicsinyleni.
***
A kormányoldal ereje gyakorlatilag tisztán a Táltos (Kósa Lajos azóta magában gyanítom sokszor elátkozott 2006-os szavaival) -- az ember, aki határozott és erős, és mindig mellé pártol a szerencse is.

Igen, a szerencse is fontos, mert rengetegszer jött már be neki utolsó pillanatban valami nagyon nagy szerencse, mi őt a bajon fényesen átlendítette...

Amit persze észlelnie is kell tudni, és malmára hajtani erejét, de tény, hogy kellett a szerencse is, amit malmára hajthat.

És hát James Bond óta a szuperembernek rajongói azt is javára írják, ha vakon felteszi ruletten a huszonötösre a teljes MI6 rá jutó költségvetését, és kijön a huszonötös -- mindez csak növeli sármját.

Mutatja, hogy szeretik őt az istenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.