2019. október 29., kedd

MÁR CSAK KÉT LAKÁSTAKARÉK VAN TALPON - JUSZT IS BŐVÍT A FUNDAMENTA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.10.29.


A lakástakarékok állami támogatásának megvonása után az Aegon eladta ezt az üzletágát, ha nem is azonnal, de végül elhagyta a piacot az OTP is. Közben a Fundamenta új területek felé nyitott. Nem könnyű terepen, hiszen mint felmérésükből kiderül: egyharmad tudja úgy, hogy már nincsenek is lakástakarék-pénztárak.


Kutatást végzett a Fundamenta-Lakáskassza arról, hogy az állami támogatás 2018-as megszűnése milyen hatással volt a lakástakarékok működésére. Meghökkentő módon az derült ki, hogy a válaszadók 38 százaléka tájékozatlan az állami támogatások kérdésében. Emellett egyharmadra rúgott azok aránya, akik azt hiszik, megszűntek a lakástakarékok. (Érdekesség még, hogy a felmérésre többségében lakástakarékok ügyfelei válaszoltak.)

A piaci szereplők 2018. október 17-től támogatott új szerződést nem köthetnek, de a meglévő állományt gondozzák. Rövid bénultság után elsőként a piacvezető Fundamenta jelezte: nem hagyja cserben azokat, akik új megtakarítást indítanának. Akciót is hirdettek, ami után az OTP lakástakarék sem maradt tétlen. Az első körben is kipottyant azonban már az egyik kassza. Az Erste Lakástakarék az idén tavasszal bejelentette: átveszi az Aegon Lakástakarék-pénztár portfólióját.

A napokban az Erste tudatta, hogy be is fejeződött az ügylet. A tranzakció 45 ezer ügyfél 57 ezer szerződését érintette, ami 34 milliárd forintos betétállományt jelent. A felmondás vagy kiutalás alatt lévő szerződéseket 2020. január 17-ig továbbra is az Aegon Lakástakarék kezeli. Ezek közül a szerződések közül csak azok kerülnek át az Erste Lakástakarékhoz, amelyek ügyintézése január 17. után is elhúzódik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.