2019. október 26., szombat

MÉG DURVÁBB EU-S PÉNZVESZTÉSRE KÉSZÜLHET MAGYARORSZÁG – KIFAKADT A KORMÁNYTAG

PORTFOLIO
Szerző: WEINHARDT ATTILA
2019.10.26.


Miután a legfrissebb jelek szerint 30% közeli felzárkóztatási forrásvágást is elszenvedhet a következő EU-s költségvetésben Magyarország, az EU kohéziós politikáját több szempontból is bíráló véleményt publikált a Magyar Nemzet hasábjain Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. Az alábbiakban ezt a két fejleményt foglaljuk össze értelmező keretbe rendezve.

Egyre borúsabb a kép a felzárkóztatási forrásoknál


A finn soros elnökség javaslata alapján a múlt heti EU-csúcson volt az első állam- és kormányfői vita a 2021-2027-es uniós költségvetésről és mivel a kiszűrődő értesülések szerint élesek az ellentétek a tagállamok között, így a decemberi csúcsra halasztották az alkut, de esélyes, hogy ez átcsúszik jövő évre. Az éles ellentét érthető, hiszen az előzetesen kiszivárgott információk szerint még több pénzt bukhatna Magyarország annál, mint amit eddig hittünk az Európai Bizottság tavaly nyári javaslata alapján.

Azóta a Bruxinfo további értékes részleteket tudott meg a finn javaslatról és arról, hogy ez mit jelentene többek között hazánk számára:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.