2019. október 30., szerda

MESSIÁSOK. MEDDIG KELL VÁRNI BORKAI UTOLSÓ AKTUSÁRA?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.10.30.


A tudomány mai állása szerint egy A8-as Audi nem bír polgármester lenni. Akármilyen okos meg szuper is. Meg aztán a győriek nem az Audit választották maguknak polgármesternek. Márpedig úgy tűnik, hogy Borkai Zsolt csak az autóját küldte el városházára, ahol az önkormányzati képviselők átvették megbízólevelüket. De a Borkai nem vette át, így aztán hogy a tyúkszaros életben lesz ő polgármester: se papír, se eskü, se semmi. Pedig nem kellett volna szégyellnie magát, a kockakövön nem látszik a cipőjében a lyukas zokni. Nyugodtan bemehetett volna a közös ülésre – nem arra, mert ott nem hat lotyolinda várta, hanem a megválasztott önkormányzati képviselők közé, hiszen ő főnök.

Csakhogy nem bírt a szemükbe nézni, márpedig, ha ilyen kicsi dologtól berattyol, akkor ne legyen a város vezetője. Takarodjon el! Csak így simán, nem kell ezt agyonmagyarázni. Ez lenne az utolsó aktus, ami megmenthetné a közélettől. Trógerséget meg egyéb korrupciós és lopásgyanús ügyeket általában a bíróságon szoktak volt tárgyalni. Majd meglátjuk azt is, hogy a választások eredményéről hogyan dönt a héten a Győri Ítélőtábla: helyt ad-e az ellenzék törvényességi aggályainak. (Közben döntött: nem változtatta meg a győri szavazás végeredményét a Győri Ítélőtábla, így Borkai Zsolt nyerte a győri önkormányzati választásokat 19 308 szavazattal, míg ellenfele a DK-s Glázer Tímea 18662 szavazattal második lett – a szerk.)

Ennek a teljesen lezüllött fószernek már magától régen el kellett volna takarodnia. Még ilyen sem volt talán, hogy egy polgármester bujdokol. Vagy távirányításban akarja vezetni a várost, ha már az Audija erre még nem képes. Egyszerűen felfoghatatlan, miért nem áll tovább? Gondolom, a hatalom ennél még mindig erősebb, ehhez szokott az Orbán-brancsban. Meg azért, mert inkább vállalja az ócska sumákolást, húzza az időt, hiszen nagyon sok hivatalos papírt, szerződést, dokumentumot el lehet tüntetni; megbeszélni a tettestársakkal mi legyen, hogyan, mivel mossák ki magukat. Nem tudják, remélem, bár Orbán névlegesen függetlenítette, de persze senki sem hisz neki/nekik. Összetartoznak, mint borsó meg a héja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.