2019. október 30., szerda

„MIÓTA HAZAKÖLTÖZTEM, MINDENNAP SÍROK”

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.10.30.


Hat év határátkelő lét után nem könnyű visszailleszkedni, az első napok eufóriája (már ha van ilyen) után az átmenet kifejezetten nehéz és fájdalmas lehet, különösen, ha az ember nincs felkészülve az őt váró sokkra. Így történt ez Nollaiggel, aki családi és tanulási okokból tért haza New Yorkból.

„Ha azt mondom, hogy a visszailleszkedés nehezen megy, akkor nem mondtam semmit. 29 éves vagyok, nagyon közel a 30-hoz és amikor a hazatérés mellett döntöttem, nem számítottam arra a sokkra, ami végül bekövetkezett.

New York minden volt, aminek általában tartják. Rengeteg emberrel találkoztam, hírességekkel, diplomatákkal, költőkkel, művészekkel, gazdag kiadókkal, egyáltalán: érdekes emberekkel, miközben dolgoztam az újságírás, a zene, a divat és a könyvkiadás területén.

Minden is voltam, miközben laktam a West Village-ben, az East Village-ben, Chelsea-ben, az Upper West Side-on és Brooklyn olyan részein, ahol gyorsan megtanulja az ember, hogyan különböztesse meg a tűzijáték hangjait a fegyverekétől.

Döntés a hazatérés mellett

Az amerikai bevándorlási őrület kapcsán kezdtem el gondolkodni azon, hogy haza kellene költöznöm Írországba, szerezni egy mesterdiplomát, ami az Egyesült Államokban nem volt opció, mert szeretem, ha van pénzem, ellenben nem szeretek eladósodva lenni. Ilyen egyszerű. A vízumom megújítása csak húzódott, húzódott, egészen addig, amíg már nem várhattam tovább.

Abban az időben pincérkedtem, ami a mindennapi megélhetéshez elég volt, de tanulni akartam, szerettem volna karriert építeni és még többet megtapasztalni az életből.

Egyedül érkeztem New Yorkba és egyedül is jöttem el onnan, miközben egy csomó emléket hagytam magam mögött. Szomorúbb voltam, mint számítottam rá. Kicsit úgy hangzik, mintha rendben lett volna az életem, de nekem ez nem lett volna elég...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.