2019. október 30., szerda

MIT KERES MÁR MEGINT PUTYIN BUDAPESTEN?

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2019.10.30.


Szerdán ismét Budapestre látogat Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke. Az orosz politikus látogatásáról néhány napja Szijjártó Péter azt mondta, hogy fontos megállapodásokat fognak aláírni gazdasági, szociális biztonság és sport területén folytatandó együttműködésekről.

A hivatalos tájékoztatás szerint a találkozó fókuszában nem meglepő módon energetikai kérdések állnak; Oroszország legfőbb exportcikke a gáz és az atomerőművek, Magyarország szempontjából mindkettő létfontosságú.

Szijjártó októberben bejelentette, hogy megállapodott a Gazprom gázipari óriásvállalat vezérigazgatójával, hogy az orosz vállalat áprilistól elkezdi szállítani Magyarországra a jövő téli fogyasztás kielégítéséhez szükséges földgázt. "Jelenleg tárgyalunk a mennyiség három milliárd köbméterre történő emeléséről" - közölte.

A miniszter arról is beszélt, hogy nemrég fogadták el az új paksi atomerőmű-blokkok alapvető terveit, "az előkészítés következő fázisához szükséges kapacitásokat a Roszatom már Magyarországra telepítette, így az építkezés előkészítése ütemesen halad" - idézte az állami hírügynökség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.