2019. október 3., csütörtök

MIT AKARNAK A BULINEGYEDDEL?

INDEX
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2019.10.03.


Az ellenzéki oldal szinte szó szerint ugyanazt akarja, mégis egymást üti, a fideszes kerületvezetés legalább nem is ígér semmit Erzsébetváros központi problémája, a bulinegyed ügyében.

Cikkünk a VII. kerületi kampányt bemutató sorozatunk második, befejező része. Az elsőt itt olvashatják.

Térdig ér a parlagfű, tartógerendák és bedeszkázott ablakok fogadnak a kívülről semmitmondóan poros, belül lehetetlenül romos, elhanyagolt Király utca 25.-ben, amikor benézünk az önkormányzati tulajdonú ház belső udvarára. Arról az utcáról, ahol éttermek és borbárok, tervezői és dizájn-dekor üzletek között nézelődve hömpölyögnek a turisták.

Ez az épület már kiürítésre vár, sőt, sokakat már – egyébként hasonló állapotú, ám nem ilyen központi – cserelakásokba költöztettek, de a főváros legtrendibb éjszakai szórakozóhelyei között, egyetlen háztömbben megbúvik még vagy öt bérház, amelyek hasonló helyzetűek, lakják őket, az önkormányzati bérlők sorsa pedig totálisan bizonytalan.

Leginkább csak pletykák vannak ugyanis a Király utcát és a Csányi utca önkormányzati tömbjeit érintő eladásokról, az eredetileg felújításra elnyert, majd „előkészítésre átcsoportosított”, százmilliós értékben elköltött uniós forrásokról, az ott lakók végleges kiköltöztetésének, mélygarázsok és toronyházas lakóparkok építésének szándékáról. A lakók pedig nem kapnak tájékoztatást, nincs számukra megnyugvás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.