2019. október 15., kedd

ORBÁN HATALMAS VERESÉGE AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS - JÖN A BOSSZÚÁLLÁS ÉS AZ OSTOR - ORBÁN RADIKÁLISAN SZOROSABBRA HÚZZA A GYEPLŐT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.10.15.


Karácsony Gergely nyerte Budapesten a főpolgármester választást, Orbán bábja megbukott. Ezen kívül Budapesten 23 fideszes kerületből összesen 4 maradt Orbán kezében. A főváros mellett Orbán az ország nagy részét veszítette el, tíz megyei jogú várost is az ellenzék szerzett meg. Megszűnt a narancssárga uralom, szétrobbant a centrális erőtér. A Fidesz-konrgresszus lesajnáló nagyképűsködése is megbosszulta magát, és Borkai Zsolt is eredményesen rántotta le a leplet az Orbán által kitermelt immorális, korrupt, züllött dzsentrirétegről, a NER-lovagokról.

Ezzel Orbán belföldi és külföldi imázsa is egycsapásra összeomlott. Vége annak a képnek, hogy itt valami ellenállhatatlan, zseniális új rendszer született meg, amely a jövő záloga. Vége annak a hazug és álságos hivatkozásnak, hogy az illiberalizmus az ország kétharmadának támogatását élvezi, az alkotmányos jogállamra nincs igény, csak a hazug, vallásos mázzal leöntött tolvaj önkényuralmakra. Az a hazugság is megbukott, hogy a liberális demokráciák kora lejárt. Még a hamis látszathoz megtartott jogállami maradék is (miszerint Magyarországon demokrácia van) elég volt Orbán vereségéhez.

Ez azt jelenti, hogy egy valódi demokráciában, ahol egyenlőek és tisztességesek a feltételek, ahol van szabad sajtó, ahol nem tudják az embereket se megijeszteni, se megvásárolni, Orbánt úgy megverte volna az ország népe, hogy mehetett volna sötétbe hokimeccset nézni. A vereségéhez hozzájárult az, hogy elbizakodottá vált nemcsak ő, hanem a vérszívó, élősködő bandája. Bedőltek saját maguknak, a hazug propagandájuknak. Elkényelmesedtek, elpofátlanodtak, és azt gondolták, mindent lehet.

A győzelem kulcsa Borkai kiválóan időzített színrelépése mellett, amellyel pontos és hű képet adott Orbán rendszeréről és képviselőiről. Ebben az ügyben még a sajtó is úgy viselkedett, ahogy a sajtónak viselkednie kell, mert nem érezték, hogy Borkai tabu lenne. Orbán, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és az egész romlott bagázs – Rogántól Szijjártón, Kósán át Gulyás Gergelyig – ügyei, hazugságai esetében a maradék sajtó semmiféle erőt, tartást, felháborodást nem mutat, hanem a köztörvényes bűncselekményeket is természetes jelenségként tálalja. Borkai esetében nem így volt, és ez máris elég volt. A nép meglátta a cseppben a tengert, és felismerte, hogy “nincs két Fidesz”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.