2019. október 2., szerda

ORBÁN NEM MONDOTT IGAZAT TIBORCZCAL ÉS AZ EU-PÉNZEKKEL KAPCSOLATBAN

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: HARGITAI MIKLÓS
2019.10.01.


A kormányfői vő az Eliossal technikailag valóban nem zsebelt be EU-pénzt, azt a számlát végül a magyar adófizetők állták, de alaposan kitömte a magyar állam az EU pénzén beszerzett, túlárazott Microsoft szoftverek és szolgáltatások megvásárlása kapcsán.

Felháborodottan kérte ki magának Orbán Viktor a finn miniszterelnök látogatásakor, hogy EU-s pénz került volna a vejéhez, Tiborcz Istvánhoz. És – mint mindig, amikor a családja közpénzből történő gazdagodása kerül szóba – ezúttal sem mondott igazat. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Orbán egy finn újságíró kérdésére fake newsnak nevezte, hogy veje, Tiborcz Istvánhoz EU-támogatás került volna. Ön nem mond igazat - mondta konkrétan a finn újságírónak, aki amúgy nem is hozzá intézte a kérdést.
Elios-ügyben meg is lehetne magyarázni Orbán határozott állítását, mert azokat a számlákat a kormány a lebukástól tartva, az OLAF-vizsgálat hatására visszavonta Brüsszelből, és a magyar adófizetőkkel fizettette ki. (Erre a miniszterelnök helyében nem lennék büszke, de lassan hozzáedződünk már, hogy az ő köreiben másképp viszonyulnak a közvagyonhoz meg a tisztességhez). Amúgy meg technikailag valóban nem kapott EU-pénzt, de a dolog eredetileg az önkormányzatoknak energetikai korszerűsítésre szánt EU-támogatások lenyúlásáról szólt.

De Tiborcz nem csak az Elios kapcsán került EU-pénzek közelébe: alaposan kitömte a magyar állam az EU pénzén beszerzett, túlárazott Microsoft szoftverek és szolgáltatások megvásárlása kapcsán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.