2019. október 26., szombat

PIKÓ ANDRÁS LEÁLLÍTJA A KILAKOLTATÁSOKAT JÓZSEFVÁROSBAN

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2019.10.25.


Első 8. kerületi, polgármesteri utasításával leállít minden kilakoltatást az október 13-án megválasztott kerületi polgármester, Pikó András. Pikó, aki a Fővárosi Választási Bizottság előtt azóta elutasított, újraszámolási kérelmek miatt csak hétfőn léphetett hivatalba, Facebook-oldalán bejelentette, hogy a novemberben amúgy is esedékes kilakoltatási moratóriumig minden, folyamatban lévő végrehajtást leállíttat.


Apróbb problémaként jelentkezett az új józsefvárosi vezetés számára, hogy az intézkedés életbe lépéséhez bizottsági döntés is szükséges, a köztestület – amelyben immár ellenzéki többség is van – azonban leghamarabb csupán november 7-én tudna megalakulni, és bizottsági tagokat választatni, így ez az a dátum, amelytől fogva mindezt meg lehetne tenni.

Ez ugyan elviekben fenntartja a lehetőséget, hogy addig is, ahogyan a polgármester fogalmazott „sok család kerülhet az utcára”, ugyanakkor ehhez hozzátette, a leköszönő jegyző teljes konstruktivitást ígért neki, és azt is mondta, „dolgoznak a megoldáson” addig is, amíg a rendeletalkotás formálisan is megindulhat Józsefváros közgyűlésében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.